Pozycja, która pokaże Ci, jak się odżywiać, by być zdrowszym, a jednocześnie nie rezygnować definitywnie ze spożywania mięsa. Przekonaj się, jak działa dieta fleksitariańska.
"Dieta flexi w insulinooporności. Twoja droga do wege" to książka, która w prosty sposób pokazuje, jak można ograniczyć mięso w diecie, ale nie rezygnować z niego zupełnie. Przekonuje więc do rozpoczęcia diety fleksitariańskiej, którą wiele osób uważa za jedną z najzdrowszych. Dzięki niej można zapobiec ewentualnym chorobom serca, rozwojowi cukrzycy, następującej otyłości, a nawet nowotworowi. To także sposób na insulinooporność, ponieważ z pomocą takiego odżywiania możesz wpłynąć pozytywnie na wyniki badań, a także zniwelować występujące objawy swojej przypadłości. Dodatkową zaletą diety flexi jest jej duża smakowitość oraz różnorodność.
Choć książka ta jest skierowana przede wszystkim do osób cierpiących na insulinooporność, może z niej skorzystać praktycznie każdy, kto chciałby się po prostu zdrowiej odżywiać i zmienić swoje nawyki. Jednocześnie Czytelnik może dowiedzieć się więcej na temat insulino oporności, a także zrozumieć, jaki wpływ na jego organizm będzie miało ograniczenie mięsa w diecie. Poradnik zawiera w sobie także wskazówki podpowiadające, w jaki sposób więcej się ruszać, a także gotowe jadłospisy na osiem tygodni.
Magdalena Makarowska jest dietetykiem, pedagogiem oraz biotechnologiem. Jest autorką poradników z serii "Jedz pysznie, chudnij cudnie". Przygotowała także projekt edukacyjny dla dzieci w wieku przedszkolnym zatytułowany "Rosnę zdrowo, bo wiem, co jem". Często tworzyła jadłospisy dla cateringu dietetycznego.
Dominika Musiałowska jest instruktorką sportową o specjalizacji fitness, a także edukatorką do spraw żywienia, instruktorką nordic walking. Założyła Fundację Insulinooporność ? zdrowa dieta i zdrowe życie, której jest obecnie prezesem. Jeśli zaś chodzi o wykształcenie, jest dziennikarką, a specjalizuje się w dietetyce, sporcie oraz medycynie
"Dieta flexi w insulinooporności. Twoja droga do wege" to książka, która w prosty sposób pokazuje, jak można ograniczyć mięso w diecie, ale nie rezygnować z niego zupełnie. Przekonuje więc do rozpoczęcia diety fleksitariańskiej, którą wiele osób uważa za jedną z najzdrowszych. Dzięki niej można zapobiec ewentualnym chorobom serca, rozwojowi cukrzycy, następującej otyłości, a nawet nowotworowi. To także sposób na insulinooporność, ponieważ z pomocą takiego odżywiania możesz wpłynąć pozytywnie na wyniki badań, a także zniwelować występujące objawy swojej przypadłości. Dodatkową zaletą diety flexi jest jej duża smakowitość oraz różnorodność.
Choć książka ta jest skierowana przede wszystkim do osób cierpiących na insulinooporność, może z niej skorzystać praktycznie każdy, kto chciałby się po prostu zdrowiej odżywiać i zmienić swoje nawyki. Jednocześnie Czytelnik może dowiedzieć się więcej na temat insulino oporności, a także zrozumieć, jaki wpływ na jego organizm będzie miało ograniczenie mięsa w diecie. Poradnik zawiera w sobie także wskazówki podpowiadające, w jaki sposób więcej się ruszać, a także gotowe jadłospisy na osiem tygodni.
Magdalena Makarowska jest dietetykiem, pedagogiem oraz biotechnologiem. Jest autorką poradników z serii "Jedz pysznie, chudnij cudnie". Przygotowała także projekt edukacyjny dla dzieci w wieku przedszkolnym zatytułowany "Rosnę zdrowo, bo wiem, co jem". Często tworzyła jadłospisy dla cateringu dietetycznego.
Dominika Musiałowska jest instruktorką sportową o specjalizacji fitness, a także edukatorką do spraw żywienia, instruktorką nordic walking. Założyła Fundację Insulinooporność ? zdrowa dieta i zdrowe życie, której jest obecnie prezesem. Jeśli zaś chodzi o wykształcenie, jest dziennikarką, a specjalizuje się w dietetyce, sporcie oraz medycynie