Branża gastronomiczna - podręczniki do szkoły zawodowej
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie...MEN:1.16./201874,10 zł Cena regularna: 75,40 zł -2% Najniższa cena z 30 dni: 65,00 zł +14%w magazynieTechnologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby...MEN:kwalifikacja T.4Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikacja T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych....49,34 zł Cena regularna: 50,20 zł -2% Najniższa cena z 30 dni: 48,73 złwysyłka w 48 godzin- Outlet-36%
Egzamin zawodowy. Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Nowa podstawa programowa Outlet
Książka Egzamin zawodowy. Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz to kompendium wiedzy, które pozwala bez wysiłku i stresu przygotować się do pisemnego egzaminu zawodowego w kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Publikacja stanowi nieocenioną pomoc w porządkowaniu...18,68 zł Cena regularna: 29,00 zł -36% Najniższa cena z 30 dni: 18,68 złw magazynie Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i...71,95 zł Cena regularna: 73,20 zł -2% Najniższa cena z 30 dni: 63,25 zł +14%wysyłka w 48 godzinObsługa kelnerska. Podręcznik do zawodu kelner. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner. Realizuje treści w zakresie kwalifikacji T.9.2. (Obsługiwanie gości). Publikacja omawia zagadnienia z zakresu: sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych), zwyczajów żywieniowych różnych narodów, serwisu specjalnego,...MEN:201450,26 zł Cena regularna: 63,80 zł -21% Najniższa cena z 30 dni: 43,70 zł +15%w magazynieTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania...Obsługa kelnerska. Klasa mistrzowska
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników. Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach – i to nie tylko przy...45,28 zł Cena regularna: 60,01 zł -25% Najniższa cena z 30 dni: 45,27 złwysyłka w 48 godzinWyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii...64,12 zł Cena regularna: 72,20 zł -11% Najniższa cena z 30 dni: 62,26 zł +3%wysyłka w 48 godzinPrzygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie...60,31 zł Cena regularna: 73,20 zł -18% Najniższa cena z 30 dni: 60,31 złw magazynieOrganizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja HGT.12. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko...74,10 zł Cena regularna: 75,40 zł -2% Najniższa cena z 30 dni: 65,00 zł +14%wysyłka w 48 godzinSporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia...MEN:1.14./201874,10 zł Cena regularna: 75,40 zł -2% Najniższa cena z 30 dni: 66,90 zł +11%wysyłka w 48 godzinOrganizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy...66,90 zł Cena regularna: 75,40 zł -11% Najniższa cena z 30 dni: 66,73 złwysyłka w 48 godzinZasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Autorka wyczerpująco omówiła tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia dla zdrowia człowieka,...MEN:12/201552,07 zł Cena regularna: 58,60 zł -11% Najniższa cena z 30 dni: 57,60 zł -10%wysyłka w 48 godzinProcesy technologiczne w gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw. Wyjaśnia...60,65 zł Cena regularna: 61,70 zł -2% Najniższa cena z 30 dni: 54,18 zł +12%wysyłka w 48 godzinTechnologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby...MEN:kwalifikacja T.4Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.1. Część 2
Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia wartość odżywczą żywności i jej zmiany, zależące od sposobu i okresu przechowywania czy procesów technologicznych, którym żywność jest poddawana....MEN:13/201552,07 zł Cena regularna: 58,60 zł -11% Najniższa cena z 30 dni: 50,60 zł +3%wysyłka w 48 godzinBHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej. W publikacji poruszono zagadnienia związane z zagrożeniami, które stwarza praca w gastronomii. Omówiono szczegółowo...57,64 zł Cena regularna: 64,90 zł -11% Najniższa cena z 30 dni: 56,33 zł +2%wysyłka w 48 godzinZasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania...MEN:Reforma 201266,97 zł Cena regularna: 75,40 zł -11% Najniższa cena z 30 dni: 65,09 zł +3%wysyłka w 48 godzinSporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do przeprowadzania...MEN:Reforma 201256,89 zł Cena regularna: 75,40 zł -25% Najniższa cena z 30 dni: 55,03 zł +3%w magazynieSporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności). Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do oceny towaroznawczej surowców i...MEN:21/201356,89 zł Cena regularna: 75,40 zł -25% Najniższa cena z 30 dni: 55,03 zł +3%w magazynieProcesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów). Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast,...51,67 zł Cena regularna: 63,80 zł -19% Najniższa cena z 30 dni: 45,59 zł +13%w magazynieSporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Wyposażenie zakładów gastronomicznych. Część 3. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do właściwego...MEN:11/201455,69 zł Cena regularna: 75,40 zł -26% Najniższa cena z 30 dni: 55,69 złw magazynieUsługi gastronomiczne. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik obejmuje m.in. tematy dotyczące działalności usługowej zakładów gastronomicznych, marketingu, zasad kalkulacji rozliczania usług gastronomicznych, systemów obsługi gości, przygotowania...MEN:33/2015Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodzie . Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie...54,60 zł Cena regularna: 61,70 zł -12% Najniższa cena z 30 dni: 50,84 zł +7%w magazynieOrganizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków....61,54 zł Cena regularna: 75,40 zł -18% Najniższa cena z 30 dni: 21,71 zł +183%w magazynieObsługa klientów w gastronomii. Kwalifikacja T.15 (TG.16). Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu 3. części kwalifikacji T.15 (obecnie TG.16) (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia dotyczą zagadnień takich jak:...50,45 zł Cena regularna: 62,80 zł -20% Najniższa cena z 30 dni: 37,86 zł +33%w magazynieSporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych,...MEN:65/201374,10 zł Cena regularna: 75,40 zł -2% Najniższa cena z 30 dni: 65,09 zł +14%wysyłka w 48 godzinTechnologia żywności. Część 1. Podstawy technologii żywności
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2010 roku.Organizacja produkcji gastronomicznej. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Podręcznik pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do planowania produkcji,...MEN:23/201366,73 zł Cena regularna: 75,40 zł -11% Najniższa cena z 30 dni: 17,38 zł +284%w magazynie