Weganizm - jedna z odmian radykalnego wegetarianizmu, polega na wykluczeniu z jadłospisu wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego. Wyeliminowane zostają więc wszelkiego rodzaju mięsa czy ryby, a także nabiał, jajka oraz miód. Ludzie na całym świecie decydują się na tę dietę z różnych powodów; etycznych, ekologicznych, duchowych, religijnych, społecznych czy ekonomicznych. Niemniej jednak, niezależnie od poglądów, faktem jest, iż weganizm to jeden z najzdrowszych sposobów odżywiania na świecie.
Autorka książki "Wegańska kuchnia na co dzień" idzie z ratunkiem każdemu, komu marzy się kulinarna przygoda ze zdrową żywnością. Publikacja pełna jest przepisów i inspirujących pomysłów na pełnowartościowe posiłki każdego dnia. Hingle Richa skupia się przede wszystkim na wyrazistych smakach, łatwości w przyrządzaniu proponowanych przez nią dań, jak i przyjemności z gotowania.
Burgery, casserole, makarony, wszelkiego rodzaju warzywa, pizzę, a wszystko to wzbogacone jadalną roślinnością. To prawdziwa uczta dla kubków smakowych, która pokazuje, że dieta wegańska wcale nie musi być nudna ani jałowa!
Hingle Richa to urodzona w Indiach miłośniczka kuchni roślinnej, opartej na świeżych, lokalnych produktach. Odwiedzić ją możemy na jej kulinarnym blogu VeganRicha.com, którego od lat prowadzi z wielką pasją, dzieląc się z fanami na całym świecie swoimi najnowszymi przepisami, pomysłami, jak i wzbudzającymi apetyt fotografiami.