Opis
Szukasz ciekawej książki z pysznymi i oryginalnymi przepisami na wegetariańskie dania? Problem rozwiązany! "Smak" jest fascynującą propozycją, która sprawi, że warzywne posiłki staną się wyśmienitą kulinarną przygodą!
Jakie czynniki odpowiadają za to, że dania z warzyw są niesamowicie pyszne? Proces, połączenie, produkt - odkrycie tych trzech kluczowych elementów zmienia wszystko. Dzięki temu posiłki zachwycają i smakują wyśmienicie. Jest to dobry powód, żeby sprawdzić, co ta książka ma do zaoferowania. Może się okazać, że wiele zmieni, a kuchnia wegetariańska przejdzie na zupełnie inny, wyższy poziom, dlatego warto zapoznać się z jej zawartością!
Yotam Ottolenghi i Ixta Belfrage z wielką pasją i znajomością tematu podpowiadają, co gotować i jak. Idą też w swoich wyjaśnieniach o wiele dalej. Można również dowiedzieć się od nich, jak w pełni wykorzystać potencjał tkwiący w warzywach. Ta wiedza umożliwi pogłębienie ich smaku i przygotowanie niezwykłych posiłków.
Nowatorskie podejście do kuchni wegetariańskiej i przyrządzania warzyw - tego właśnie możesz oczekiwać od tej książki. Wyborne dania aż proszą się, żeby je przyrządzić!
Książkę przygotowało troje autorów: szef kuchni Yotam Ottolenghi ("Jerozolima. Książka kucharska", "Słodko"), Ixta Belfrage ("Mezcla: Recipes to Excite") i Tara Wigley ("Palestyna. Książka kucharska").
Warto też sięgnąć po inne publikacje o kuchni wegetariańskiej Ottolenghiego: "Obfitość" i "Cała obfitość".
Jakie czynniki odpowiadają za to, że dania z warzyw są niesamowicie pyszne? Proces, połączenie, produkt - odkrycie tych trzech kluczowych elementów zmienia wszystko. Dzięki temu posiłki zachwycają i smakują wyśmienicie. Jest to dobry powód, żeby sprawdzić, co ta książka ma do zaoferowania. Może się okazać, że wiele zmieni, a kuchnia wegetariańska przejdzie na zupełnie inny, wyższy poziom, dlatego warto zapoznać się z jej zawartością!
Yotam Ottolenghi i Ixta Belfrage z wielką pasją i znajomością tematu podpowiadają, co gotować i jak. Idą też w swoich wyjaśnieniach o wiele dalej. Można również dowiedzieć się od nich, jak w pełni wykorzystać potencjał tkwiący w warzywach. Ta wiedza umożliwi pogłębienie ich smaku i przygotowanie niezwykłych posiłków.
Nowatorskie podejście do kuchni wegetariańskiej i przyrządzania warzyw - tego właśnie możesz oczekiwać od tej książki. Wyborne dania aż proszą się, żeby je przyrządzić!
Książkę przygotowało troje autorów: szef kuchni Yotam Ottolenghi ("Jerozolima. Książka kucharska", "Słodko"), Ixta Belfrage ("Mezcla: Recipes to Excite") i Tara Wigley ("Palestyna. Książka kucharska").
Warto też sięgnąć po inne publikacje o kuchni wegetariańskiej Ottolenghiego: "Obfitość" i "Cała obfitość".