Praktyczna książka dla wszystkich, którzy kochają biegać. Nieważne, ile kilometrów już pokonałeś: ważne, byś wiedział, jak się odżywiać, by dostarczyć sobie niezbędnej do wysiłku energii i zachować organizm w zdrowiu.
Dobrze zbilansowana dieta jest podstawą przy każdym uprawianym sporcie. To właśnie z tego względu również biegacze przykładają do niej dużą wagę. Z jednej strony poprawia ona samopoczucie, pozwala odpowiednio rozdysponować magazynowaną energię oraz nadać lekkość całemu organizmowi. Czytelnik, który żyje aktywnie i swój czas poświęca na bieganie, nieważne, czy zawodowo, czy jednak całkiem amatorsko, na pewno skorzysta, sięgając po "Run&Cook".
Wskazówki, zawarte w książce, pomogą dopasować sposób odżywiania do każdego etapu treningu i jednocześnie podpowiedzą, w co warto zainwestować, a z czego lepiej zrezygnować. Odbiorca szybko zrozumie, że im trening stanie się intensywniejszy, tym również bardziej wymagająca okaże się dieta. W tym intuicyjnym poradniku znajdą się też rady dotyczące wypoczynku po dużym wysiłku fizycznym oraz sposoby na regenerację mięśni. Czytelnik łatwo przekona się, że efektywne posiłki wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Wystarczy tylko przyrządzać je w oparciu o konkretne wytyczne.
Jagoda Podkowska to ekspert w dziedzinie dietetyki. Jest właścicielką firmy Nutrizone, której działalność skupia się na dietetyce sportowej. Sama zajmuje się układaniem planów żywieniowych dla sportowców, w tym: biegaczy, kolarzy, tenisistów, piłkarzy czy pływaków. Jest współtwórcą Centrum Dietetyki Sportowej pod Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej w Warszawie. Swój czas poświęca także osobom nie uprawiającym sportu zawodowo, a walczącym z nadwagą.
Dobrze zbilansowana dieta jest podstawą przy każdym uprawianym sporcie. To właśnie z tego względu również biegacze przykładają do niej dużą wagę. Z jednej strony poprawia ona samopoczucie, pozwala odpowiednio rozdysponować magazynowaną energię oraz nadać lekkość całemu organizmowi. Czytelnik, który żyje aktywnie i swój czas poświęca na bieganie, nieważne, czy zawodowo, czy jednak całkiem amatorsko, na pewno skorzysta, sięgając po "Run&Cook".
Wskazówki, zawarte w książce, pomogą dopasować sposób odżywiania do każdego etapu treningu i jednocześnie podpowiedzą, w co warto zainwestować, a z czego lepiej zrezygnować. Odbiorca szybko zrozumie, że im trening stanie się intensywniejszy, tym również bardziej wymagająca okaże się dieta. W tym intuicyjnym poradniku znajdą się też rady dotyczące wypoczynku po dużym wysiłku fizycznym oraz sposoby na regenerację mięśni. Czytelnik łatwo przekona się, że efektywne posiłki wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Wystarczy tylko przyrządzać je w oparciu o konkretne wytyczne.
Jagoda Podkowska to ekspert w dziedzinie dietetyki. Jest właścicielką firmy Nutrizone, której działalność skupia się na dietetyce sportowej. Sama zajmuje się układaniem planów żywieniowych dla sportowców, w tym: biegaczy, kolarzy, tenisistów, piłkarzy czy pływaków. Jest współtwórcą Centrum Dietetyki Sportowej pod Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej w Warszawie. Swój czas poświęca także osobom nie uprawiającym sportu zawodowo, a walczącym z nadwagą.