Jeżeli nie masz już pomysłów na ciekawe i smaczne obiady, to ta pozycja jest właśnie dla Ciebie. Książka "Menu kryzysowe" autorstwa Pawła Płaczka opisuje, w jaki sposób można wykorzystać produkty, które zostały nam po przygotowaniu wcześniejszych posiłków. Dowiedz się, co da się przyrządzić z resztek jedzenia!
Pozycja ta mieści aż 120 oryginalnych przepisów, które powstały z myślą o idei zero waste. Autor przekazuje swoją wiedzę na temat kreatywnego wykorzystywania jedzenia, a zestaw przepisów zachwyci nawet największych smakoszy.
Dzięki tej książce przestałam myśleć szablonowo podczas gotowania, a dodatkowo bardziej dbam o środowisko. Paweł Płaczek uświadomił mi, jaki ogrom jedzenia jest marnowany podczas gotowania i w jaki sposób mogę to zmienić. Dodatkowo proponowane przez autora dania są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe oraz pożywne. To doskonały pomysł na prezent na Dzień Matki, Babci, a nawet Dzień Kobiet. Warto wspomnieć, że przepisy są napisane w bardzo prosty i przejrzysty sposób.
O autorze
Paweł Płaczek jest prawdziwym miłośnikiem jedzenia oraz świadomego gotowania. Jego cykl książek pod tytułem "Kuchnia wyjątkowych smaków" sprzedał się w milionach egzemplarzach. Dodatkowo autor prowadzi własnego bloga, na którym inspiruje ludzi do postępowania w swojej kuchni zgodnie z zasadą zero waste. Jego fani każdego dnia zmieniają swoje kulinarne życie na lepsze i przyczyniają się do dbania o środowisko.