DOBRY KLASYK. Herbata czarna Ceylon OP Dimbula. 50 g
Nie ma rozwiązań idealnych? Challenge accepted! Jeżeli nie wiesz, na co postawić, postaw na to, co sprawdzone. Herbata czarna DOBRY KLASYK to właśnie takie, sprawdzone rozwiązanie.
Ta herbata jest jak dobra, klasyczna powieść. Wielu ją zna i wielu do niej wraca. Intensywny smak zamknięty w jej listkach pobudzi akcję każdej książki i każdego spotkania. Dlatego czarną herbatę zawsze warto mieć w domu.
Teraz przyjrzyjmy się bliżej herbacianym listkom zamkniętym w tym pięknym, zaprojektowanym przez nas opakowaniu. Bo może i jaki jest koń, to każdy widzi, ale herbata herbacie nierówna. Nawet czarna.
OP (Orange Pekoe) to podstawowy gatunek cejlońskiej herbaty. Jej listki są długie, szpiczaste i na herbacianych farmach zbiera się je przez cały rok. „Przez cały rok...” – w Polsce można pomarzyć, ale wiadomo: sorry, taki mamy klimat. Dlatego w opakowaniu jest herbata z Sri Lanki, a nie na przykład z Pcimia.
DOBRY KLASYK tak jak inne czarne herbaty ma dość dużą zawartość teiny. Dzięki niej działa jak prztyczek-energetyczek. Pobudzi czytelnika podczas lektury, a gościa podczas popołudniowej herbatki. Pobudzi i jednocześnie obniży ciśnienie krwi. Kolejne rozwiązanie idealne, prawda?
Kilka informacji, które mogą Cię zainteresować:
Smak: bogaty, zdecydowany, odświeżający
Herbata jest uprawiana na wysokości 1500-1800 m n.p.m. w klimacie przez większą część roku mokrym i mglistym. Jednak chłodniejsza wiosenna bryza sprawia, że liście nabierają delikatnego jaśminowego i cyprysowego aromatu.
Waga: 50 g
DOBRY KLASYK doda głębi codzienności i niecodzienności. Smakuje świetnie z kawałkiem cytryny, ale pij ją tak, jak lubisz - w ulubionym kubku i w towarzystwie książki.
To co, czaisz?
herbata czarna Ceylon OP Dimbula 100%.
Herbatę należy parzyć od 3 do 5 minut w temperaturze 95°C.
Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej.