W dzisiejszych czasach dużo więcej myśli się o tym, jak ograniczyć chów zwierząt przeznaczonych na pokarm. Coraz bardziej zaawansowane technologie sprawiają, że całkowicie roślinna dieta może być w pełni pożywna - nie będzie brakowało w niej żadnych składników odżywczych. Wszystko jednak zależy od odpowiedniego dobierania tego, co jemy. Jak zbilansować roślinną dietę? Odpowiedź zawarta została w książce "Happy Food Green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu".
Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym weganinem lub wegetarianinem, czy już doświadczonym w tej kuchni smakoszem, publikacja ta pomoże w rozwinięciu Twojej wiedzy o roślinnych potrawach i poznaniu jeszcze ciekawszych i pożywniejszych opcji. Dbając o nasze zdrowie, możemy jednocześnie dbać o środowisko naturalne - ta książka to udowadnia.
Wielką obawą przed przejściem na weganizm jest zwykle myśl, że żywiąc się wyłącznie roślinami, nie dostarczymy organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Autorzy pozycji doskonale zdają sobie sprawę z tej obawy i starają się ją rozwiać, aby zredukować wszystkie wątpliwości w tym zakresie.
Autorami książki są: szef kuchni szwedzkiej, Niklas Ekstedt, i dziennikarz naukowy, Henrik Ennart, którzy razem tworzą serię "Happy Food". Poszczególne części cyklu opisują inne aspekty kulinarne. W powyższym tytule znajdziemy aż 50 apetycznych przepisów, które dostarczą pomysłów na smaczne i zdrowe posiłki.
Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym weganinem lub wegetarianinem, czy już doświadczonym w tej kuchni smakoszem, publikacja ta pomoże w rozwinięciu Twojej wiedzy o roślinnych potrawach i poznaniu jeszcze ciekawszych i pożywniejszych opcji. Dbając o nasze zdrowie, możemy jednocześnie dbać o środowisko naturalne - ta książka to udowadnia.
Wielką obawą przed przejściem na weganizm jest zwykle myśl, że żywiąc się wyłącznie roślinami, nie dostarczymy organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Autorzy pozycji doskonale zdają sobie sprawę z tej obawy i starają się ją rozwiać, aby zredukować wszystkie wątpliwości w tym zakresie.
Autorami książki są: szef kuchni szwedzkiej, Niklas Ekstedt, i dziennikarz naukowy, Henrik Ennart, którzy razem tworzą serię "Happy Food". Poszczególne części cyklu opisują inne aspekty kulinarne. W powyższym tytule znajdziemy aż 50 apetycznych przepisów, które dostarczą pomysłów na smaczne i zdrowe posiłki.