Szukasz prostych przepisów na pyszne roślinne dania, które poprawią Twój nastrój oraz sprawią, że poczujesz się bezpiecznie i komfortowo? Jeśli tak, koniecznie sprawdź książkę "Roślinny comfort food dla każdego", której autorem jest Eryk Wałkowicz.
W ostatnich latach termin "comfort food" stał się niezwykle popularny. Zwykle oznacza on po prostu jedzenie, które sprawia nam przyjemność, przypomina dzieciństwo lub wiąże się z miłymi wspomnieniami. Brzmi jak coś dla Ciebie? W książce "Roślinny comfort food dla każdego" znajdziesz łatwe przepisy na potrawy, które sprawią, że od razu poczujesz się lepiej. Bazują one na prostych składnikach, które są dostępne w każdym sklepie. Dania te są nie tylko pyszne, ale również zdrowe i odpowiednio zbilansowane.
Znajdziesz tutaj przepisy na kluski śląskie, tosty francuskie w trzech wersjach, pierogi, ciastka czekoladowe, tofu generała Tso czy zapiekankę ziemniaczaną. Książka została wzbogacona o atrakcyjne zdjęcia, które na pewno zachęcą Cię do wypróbowania każdego przepisu.
O autorce
Eryk Wałkowicz jest dietetykiem, autorem książek i założycielem erVegan, czyli jednego z najpopularniejszych polskich blogów z wegańskimi przepisami. Od kilku lat udowadnia, że weganizm nie jest trudny, a wiele tradycyjnych potraw można odtworzyć w roślinnej wersji. Jest autorem takich książek jak "Roślinny lunchbox dla każdego" czy "ErVegan. Roślinna kuchnia dla każdego".