"AlaAntkowe BLW. Rośniemy!" to trzecia książka kucharska autorek najpopularniejszego w Polsce bloga poświęconego metodzie BLW.
Przepisy i porady kulinarne dla rodziców nieco starszych dzieci.
Z pewnością wielu rodziców zna już doskonale "AlaAntkowe BLW". Oto trzecie spotkanie z przepisami i poradami autorek tego bestsellerowego cyklu! Tym razem sprawa dotyczy nieco już starszych dzieci, które nie tylko potrafią same chodzić, ale i same domagają się dokładki. Oczywiście nie zapomniano tu także o niejadkach, które grymaszą na koperek czy pietruszkę w zupie. Metoda BLW może doskonale służyć dzieciom w wieku dwóch lat, a nawet nieco starszym.
Na kartach tej książki znajdziecie mnóstwo porad ułatwiających kulinarne działania. Są to także wskazówki skierowane do rodziców dzieci cierpiących na rozmaite alergie pokarmowe. Przepisy zamieszczone w książce biorą pod uwagę preferencje żywieniowe dzieci, aby maksymalnie trafić w kulinarne gusta każdego malucha. Znajdziemy tu zatem przepisy na:
- domowe pieczywo i inne wypieki,
- pełnowartościowe odżywczo śniadania,
- proste i szybkie pomysły na obiad,
- zdrowe desery,
- przekąski idealne na dziecięce imprezy.
O autorkach
Autorkami tego poradnika są Joanna Anger i Anna Piszczek, twórczynie najpopularniejszego w Polsce bloga poświęconego metodzie BLW. Ich pierwsza książka stała się prawdziwym bestsellerem. Sukces ten utwierdziła kolejna publikacja z serii. Teraz powracają z porcją nowych porad i zaskakujących przepisów. To książka kucharska przeznaczona dla troskliwych rodziców oraz ich dzieci, którzy wspólnie pragną poznawać nowe krainy smaków. Wszystko wypracowane zostało na podstawie metody BLW, która z roku na rok staje się coraz bardziej popularna w polskich domach. Dzięki niej tysiące maluchów nabrało prawidłowych nawyków żywieniowych. Wspólnie z rodzicami zasiadają do stołu, by jeść nie tylko zdrowo, ale i różnorodnie.