“Z różnych stron świata” to debiutancka książka autorstwa Macieja Regulskiego, laureata nagrody głównej w dziesiątej edycji MasterChef Polska, jednego najpopularniejszych programów kulinarnych w kraju.
Swoim talentem Maciej Regulski podbił serca i podniebienia jury, które jednogłośnie wybrało go na zwycięzcę 10. edycji show. Jego kulinarne popisy, wyczucie smaku i wyobraźnia doprowadziły do łez wzruszenia samą Magdę Gessler!
W przepisach zawartych w swojej debiutanckiej książce Maciej Regulski zamknął inspiracje zebrane z różnych zakątków globu. Przygotuj się na prawdziwą ucztę dla zmysłów!
Na smakoszy głodnych nowych kulinarnych wrażeń czekają przepisy na każdą okazję. Wśród nich znajdują się pomysły na dania idealne na kameralne spotkanie we dwoje, jak i potrawy, które doskonale sprawdzą się na przykład na uroczystej rodzinnej kolacji wigilijnej.Zaskocz najbliższych obiadem w azjatyckim stylu. Zaimponuj znajomym imprezowymi przysmakami prosto z Hiszpanii.
Odkryj klasyczne i innowacyjne, autorskie przepisy na obiady, przekąski i desery.
Z książką “Z różnych stron świata” poszerzysz swój kulinarny repertuar między innymi o dania takie jak:
- Makaron z sosem z imbiru i dymki
- Kimchi mac AND cheese
- Kaczka z sosem z granatu i purée z suszonych owoców
- Azjatycka sałatka jajeczna
- Cilbir – tureckie jajka z jogurtem
- Sernik chałwowy na zimno
- Focaccia ze śliwkami i orzechami
“Z różnych stron świata” Macieja Regulskiego to nie tylko zachęta do podążania za przepisami podanymi przez autora. To także zaproszenie do eksplorowania kulinarnych horyzontów i eksperymentowania na własną rękę.
Przyjmujesz zaproszenie do świata nowych smaków?
Poznaj również propozycje innych laureatów programu, sięgając po serię książek kulinarnych MasterChef.