Pozycja, która pozwoli każdemu na rodzinne gotowanie. Zajrzyj do bohaterów z ulicy Czereśniowej i wraz z nimi przyrządzaj kolejne potrawy według własnego uznania.
"Wielkie gotowanie na ulicy Czereśniowej" to książka stanowiąca pewnego rodzaju dodatek do serii "Ulica Czereśniowa", skierowanej do młodszych czytelników. To w niej, wraz z wieloma bohaterami, dzieci mogą przeżywać liczne ciekawe przygody.
Tym razem pierwsze skrzypce odegra kucharz z Gospody pod Gęsią, Gustaw, który jest ekspertem w kwestiach kulinarnych. Chętnie podzieli się więc z odbiorcami lektury różnymi interesującymi spostrzeżeniami na temat jedzenia oraz gotowania.
Znajdujące się w książce przepisy zostały podzielone według pór roku, by zachować sezonowość dań, jakie można z ich pomocą przyrządzić. Znalazło się tu wiele rozmaitych dań. Znajdują się tu zarówno potrawy wegetariańskie, jak i te, które zawierają w składzie mięso. Dzięki temu każdy z czytelników może znaleźć potrawę w sam raz dla siebie i nauczyć się ją przygotowywać. Przepisy zostały także podzielone ze względu na stopień trudności przygotowywania danego dania.
W publikacji zwrócono ponadto uwagę na upodobania kulinarne osób z różnych kultur i należących do rozmaitych narodowości. Podkreślony zostaje także fakt, że każdy z nas jest inny i może mieć nieco inne preferencje smakowe.
O autorce
Autorką książki "Wielkie gotowanie na ulicy Czereśniowej" jest Dagmar von Cramm, dietetyczka oraz dziennikarka. Należy do prezydium Niemieckiego Towarzystwa do spraw Żywienia, a także jest przewodniczącą fundacji Besser essen. Besser leben. Pełni również funkcję redaktor naczelnej czasopisma "Eat Healthy".
"Wielkie gotowanie na ulicy Czereśniowej" to książka stanowiąca pewnego rodzaju dodatek do serii "Ulica Czereśniowa", skierowanej do młodszych czytelników. To w niej, wraz z wieloma bohaterami, dzieci mogą przeżywać liczne ciekawe przygody.
Tym razem pierwsze skrzypce odegra kucharz z Gospody pod Gęsią, Gustaw, który jest ekspertem w kwestiach kulinarnych. Chętnie podzieli się więc z odbiorcami lektury różnymi interesującymi spostrzeżeniami na temat jedzenia oraz gotowania.
Znajdujące się w książce przepisy zostały podzielone według pór roku, by zachować sezonowość dań, jakie można z ich pomocą przyrządzić. Znalazło się tu wiele rozmaitych dań. Znajdują się tu zarówno potrawy wegetariańskie, jak i te, które zawierają w składzie mięso. Dzięki temu każdy z czytelników może znaleźć potrawę w sam raz dla siebie i nauczyć się ją przygotowywać. Przepisy zostały także podzielone ze względu na stopień trudności przygotowywania danego dania.
W publikacji zwrócono ponadto uwagę na upodobania kulinarne osób z różnych kultur i należących do rozmaitych narodowości. Podkreślony zostaje także fakt, że każdy z nas jest inny i może mieć nieco inne preferencje smakowe.
O autorce
Autorką książki "Wielkie gotowanie na ulicy Czereśniowej" jest Dagmar von Cramm, dietetyczka oraz dziennikarka. Należy do prezydium Niemieckiego Towarzystwa do spraw Żywienia, a także jest przewodniczącą fundacji Besser essen. Besser leben. Pełni również funkcję redaktor naczelnej czasopisma "Eat Healthy".