Podręcznik do nauki zawodu opiekun medyczny. W części pierwszej zawiera wiadomości z zakresu podstaw prowadzenia działalności gospodarczej, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz kompetencji personalnych i społecznych. Część druga omawia zagadnienia związane z opieką nad osobą chorą i niesamodzielną. Zawiera podstawy anatomii i fizjologii człowieka. Obejmuje kwestie dotyczące podstaw żywienia, psychologii i pielęgnowania człowieka. Porusza zagadnienia związane z systemem opieki zdrowotnej w Polsce, prawami pacjenta i podstawami wiedzy o lekach. Całość uatrakcyjniają bogaty materiał ilustracyjny, liczne rysunki, diagramy, tabele i wykresy.
Podręcznik do nauki zawodu opiekun medyczny. W części pierwszej zawiera wiadomości z zakresu podstaw prowadzenia działalności gospodarczej, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz kompetencji personalnych i społecznych. Część druga omawia zagadnienia związane z opieką nad osobą chorą i niesamodzielną. Zawiera podstawy anatomii i fizjologii człowieka. Obejmuje kwestie dotyczące podstaw żywienia, psychologii i pielęgnowania człowieka. Porusza zagadnienia związane z systemem opieki zdrowotnej w Polsce, prawami pacjenta i podstawami wiedzy o lekach. Całość uatrakcyjniają bogaty materiał ilustracyjny, liczne rysunki, diagramy, tabele i wykresy.
Recenzje
Szczegóły
- Wydawnictwo WSiP
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2016
- Ilość stron: 376
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302159367
- ISBN: 9788302159367
- EAN: 9788302159367
- Wymiary: 24 x 16.7 x 1.6 cm
Warto zwrócić uwagę na...
Opiekun osoby starszej. Podręcznik do nauki zawodu
Podręcznik do nauki zawodu opiekun osoby starszej. W części pierwszej zawiera wiadomości z zakresu podstaw prowadzenia działalności gospodarczej, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz kompetencji personalnych i społecznych. Część druga omawia problematykę opieki nad osobą starszą, chorób wieku...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Wyposażenie zakładów gastronomicznych. Część 3. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do właściwego...
Obsługa podróżnych w portach i terminalach. Kwalifikacja AU.33. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.33 (Obsługa podróżnych w portach i terminalach). Prezentuje wiedzę na temat organizowania i wykonywania obsługi podróżnych w portach i terminalach. Przedstawia m.in. oczekiwania klientów,...
Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Kwalifikacja EE.08. Część 3. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk. Szkoły ponadgimnazjalne
Najnowszy podręcznik opracowany do nauki zawodu technik informatyk zawiera treści z zakresu kwalifikacji EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Podręcznik stanowi doskonałe źródło wiedzy z zakresu najnowszych technologii informatycznych i nieocenione...
Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych. Kwalifikacja INF.02. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk. Część 2
Podręcznik opracowany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodzie technik informatyk z 2019 r. Najnowszy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk obejmuje materiał z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i...
Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych. Kwalifikacja INF.02. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk. Część 1. Szkoły ponadpodstawowe
Podręcznik opracowany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodzie technik informatyk z 2019 r.! Najnowszy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk obejmuje materiał z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i...
Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 2. Szkoły ponadpodstawowe
Podręcznik realizuje efekty kształcenia z zakresu kwalifikacji SPL.01. (Obsługa magazynów). Przedstawia między innymi takie zagadnienia, jak: organizacja produkcji, materiały i surowce w działalności produkcyjnej, jakość w produkcji, normy i procedury oceny jakości, przepływ zasobów, zapasy...
Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 1. Szkoły ponadpodstawowe
Publikacja opracowana zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik logistyk do kształcenia w zakresie kwalifikacji SPL.01 (Obsługa magazynów) to kompendium wiedzy na temat organizacji gospodarki zapasami. W podręczniku Obsługa magazynów. Część 1. SPL.01 będą dodane następujące treści:...
Techniki fryzjerskie zmiany kolorów włosów. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu 3. części kwalifikacji A.19. (Zmiana koloru włosów). Autorki zaprezentowały informacje z zakresu doboru technik rozjaśniania i koloryzacji włosów, wykonywania zabiegów...
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Gastronomia. Tom I. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i technik usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Autorki wyczerpująco opisały i zilustrowały urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno najpopularniejsze, jak i te, które dopiero wchodzą do powszechnego użytku....
Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Autorka wyczerpująco omówiła tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia dla zdrowia człowieka,...
Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów. Kwalifikacja AU.31. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik spedytor
Podręcznik do nauki zawodu technik spedytor zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.31 (Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów). W publikacji zaprezentowano wiedzę na temat kalkulowania cen i dokumentowania realizacji procesów transportowych, prowadzenia korespondencji i...
Zobacz, dlaczego warto nam zaufać