Chcesz przejść na dietę wegańską, ale boisz się, że nie będziesz wiedzieć, jak dobrze gotować? Koniecznie sprawdź, co ma Ci do zaoferowania pozycja "Kuchnia wegańska na każdą porę roku".
Weganizm staje się coraz bardziej popularną dietą, ludzie przechodzą na niego ze względu na wiele rzeczy, np. dla klimatu, aby ograniczyć cierpienie zwierząt, dla zdrowia lub wszystkie opcje naraz. Niestety, nie wszyscy od razu wiedzą, jak się za to zabrać i jak komponować dania, aby dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych składników, nie zapominając przy tym o dobrym smaku.
Z pomocą przychodzi książka "Kuchnia wegańska na każdą porę roku", która - jak wskazuje sam tytuł - ma do zaoferowania mnóstwo sezonowych przepisów - każdy będzie w stanie tu znaleźć coś dla siebie. W środku, poza jasnymi opisami i wskazówkami, jak przygotować konkretne danie, załączone są też piękne kolorowe zdjęcia gotowych posiłków, które aż zachęcają do ich spróbowania.
O autorce
Autorką książki jest Marta Krawczyk, która specjalizuje się w pisaniu książek z przepisami, najczęściej roślinnymi, ale znajdzie się także coś dla smakoszy mięs. Książka "Kuchnia wegańska na każdą porę roku" została wydana przez wydawnictwo SBM mające na swoim koncie wiele innych książek gastronomicznych, ale nie tylko. W jego kolekcji można znaleźć zeszyty ćwiczeń, wszelkiego rodzaju poradniki, np. dotyczące rysowania, a także edukacyjne książeczki dla dzieci i atlasy.