„Lammas. Rytuały, przepisy i zaklęcia na święto żniw” to czwarta książka w serii Sabaty. Celebruj święto lata i korzystaj z tego, co daje natura!
Lammas to sabat obchodzony 1 sierpnia. Podczas tego pierwszego z trzech żniwnych sabatów wyrażamy radość z pierwszych zbiorów oraz wdzięczność za plony otrzymane od Matki Ziemi. To czas przyglądania się efektom swojej pracy we wszelkich dziedzinach życia, a także doskonała okazja do zjednoczenia się z naturą i docenienia jej darów.
Jeśli chcesz w pełni celebrować to święto, możesz rozpocząć od wyprawy na miejscowy targ po świeże owoce, warzywa i kwiaty, które pomogą ci w stworzeniu odpowiedniego nastroju. Podczas Lammas warto przygotować specjalne potrawy z sezonowych produktów, takich jak miód, owoce i warzywa. Możesz upiec specjalny chleb z symbolami słońca i zboża, którym podczas obrzędu podzielisz się z innymi uczestnikami.
Świętuj razem z naturą – przygotuj się na sabat Lammas!








