Poczuj wyjątkowy klimat paryskich kawiarni. Dzięki książce "Francuskie przepisy z bistro Charlotte" nauczysz się nie tylko przyrządzać pyszne posiłki, ale również poznasz tajniki niespiesznej celebracji.
Bistro Charlotte swoje filie ma w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu. Właścicielki francuskiej kawiarni podbiły serca klientów, oferując im niezrównane croissanty, croque monsieur i wyjątkowe kanapki z kozim serem. Wielkim osiągnięciem Ewy Łuniewskiej i Justyny Kosmaly było przeniesienie klimatu i paryskiej swobody do Polski, gdzie wszyscy żyją w ciągłym pośpiechu i stresie.
W książce zamieszczone zostały liczne przepisy kulinarne. Można tu znaleźć nie tylko znane dania, które od 10 lat niezmiennie znajdują się w karcie, ale również sławne francuskie posiłki. Do najpopularniejszych z nich zdecydowanie należy zupa cebulowa oraz boeuf bourgouignon.
Poradnik został uzupełniony pięknymi zdjęciami oraz kawiarnianymi anegdotami. Dzięki nim czytelnik będzie mógł poczuć się jak w paryskiej kawiarni, gdzie Francuzi raczą się czarną kawą i rogalikami.
Ewa Łuniewska i Justyna Kosmala stworzyły piękny poradnik kulinarny, który wprowadza czytelnika w magiczny klimat francuskich kawiarni. Szczegółowe opisy dań pozwolą przygotować charakterystyczne posiłki we własnym domu, a liczne anegdoty i kolorowe zdjęcia dodają książce uroku. Autorki w wyjątkowy sposób oddały hołd francuskiej sztuce celebracji.
Bistro Charlotte swoje filie ma w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu. Właścicielki francuskiej kawiarni podbiły serca klientów, oferując im niezrównane croissanty, croque monsieur i wyjątkowe kanapki z kozim serem. Wielkim osiągnięciem Ewy Łuniewskiej i Justyny Kosmaly było przeniesienie klimatu i paryskiej swobody do Polski, gdzie wszyscy żyją w ciągłym pośpiechu i stresie.
W książce zamieszczone zostały liczne przepisy kulinarne. Można tu znaleźć nie tylko znane dania, które od 10 lat niezmiennie znajdują się w karcie, ale również sławne francuskie posiłki. Do najpopularniejszych z nich zdecydowanie należy zupa cebulowa oraz boeuf bourgouignon.
Poradnik został uzupełniony pięknymi zdjęciami oraz kawiarnianymi anegdotami. Dzięki nim czytelnik będzie mógł poczuć się jak w paryskiej kawiarni, gdzie Francuzi raczą się czarną kawą i rogalikami.
Ewa Łuniewska i Justyna Kosmala stworzyły piękny poradnik kulinarny, który wprowadza czytelnika w magiczny klimat francuskich kawiarni. Szczegółowe opisy dań pozwolą przygotować charakterystyczne posiłki we własnym domu, a liczne anegdoty i kolorowe zdjęcia dodają książce uroku. Autorki w wyjątkowy sposób oddały hołd francuskiej sztuce celebracji.