Proszek kakaowy powstaje po zmieleniu suszonych ziaren kakaowca. Wykorzystywany jest jako składnik wyrobów cukierniczych m.in. czekolady, ciast, napojów, polew czekoladowych oraz wielu innych. Kakao BIO to znany prawie wszystkim dodatek do deserów, napojów oraz główny składnik czekolady. Nieoceniony smak oraz aromat znany od tysięcy lat.
Produkt o obniżonej zawartości tłuszczu!
Składniki:
Kakao ekologiczne 100%.
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna: 1343 kJ/ 322 kcal,
- Tłuszcz: 12 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7 g,
- Węglowodany: 14 g - w tym cukry 0,9 g,
- Białko: 20,4 g,
- Sól: 0,02 g.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać sezam, soję, orzechy oraz gluten.