Masz ochotę na pyszne cappuccino? A może chodzi Ci po głowie subtelne latte macchiato z delikatną pianką? W takim połączeniu nie może zabraknąć naszego kultowego napoju Alpro Barista Sojowego! Produkujemy go w 100% na bazie roślin, dzięki czemu nie zawiera laktozy. Jest źródłem wapnia i witamin: B2, B12 i D. Jest bogaty w białko roślinne. Ma niską zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, a na dodatek doskonale się pieni. To nasza roślinna alternatywa dla mleka. Dodaj ją do ulubionej kawy i rozpocznij swój dzień ze smakiem!
- Doskonale się pieni,
- Bogaty w białko roślinne,
- Źródło wapnia i witamin B2, B12 i D,
- 100% roślinny,
- naturalnie bez laktozy,
- bezglutenowy.
Baza sojowa (woda, obłuszczone ziarno soi (8,7%)), ekstrakt jabłkowy, regulatory kwasowości (fosforany potasu), wapń, sól morska, stabilizator (guma gellan), witaminy (B2, B12, D2)
W 100 ml:
- Energia 177 kJ / 42 kcal
- Tłuszcz 1,9 g
- w tym kwasy nasycone 0,3 g
- Węglowodany 2,7 g
- w tym cukry 2,5 g
- Błonnik 0,6 g
- Białko 3,3 g
- Sól 0,10 g
Witaminy
- D 0,75 µg*
- ryboflawina (B2) 0,21 mg*
- B12 0,38 µg*
Składniki mineralne
- wapń 120 mg*
- Laktoza 0 g
* = 15% referencyjnych wartości spożycia
Spieniać do temperatury nie wyższej niż 65°C. Nie spieniać ponownie. Produkt przed spienieniem należy schłodzić w lodówce. Przed otwarciem dobrze wstrząsnąć.Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.
Naturalnie nie zawiera laktozy.
Soja
Danone Sp. z o.o., ul. Redutowa 9/23, 01-103 Warszawa