W kuchni liczy się nie tylko wyczucie smaku, ale także pasja i humor ? przekonuje nas o tym zwycięzca 8. edycji programu MasterChef. Dziś sekret kucharskich umiejętności Grzegorza Zawieruchy jest na wyciągnięcie ręki. Teraz każdy może przyrządzić dania mistrza kuchni!
"Zawierucha w kuchni. Książka zwycięzcy programu MasterChef" to kolejny zbiór przepisów tworzonych przez laureatów popularnego programu MasterChef. Tym razem swoją wiedzą dzieli się Grzegorz Zawierucha, który postanowił ukazać siebie czytelnikom jako twórca potraw. Autor zdradza tajniki domowej kuchni i pokazuje, jak niestandardowo można do niej podejść. W książce widać inspiracje żeglarskimi przysmakami oraz podróżami Grześka, w tym znaną z ekranu wizytą u kulinarnych mistrzów w Meksyku.
W książce znajdziecie przepisy, które podbiły serca jurorów MasterChefa, czyli np. foie gras ze szparagami i smardzami oraz comber jagnięcy w sosie miętowym. Znalazło się tu również miejsce dla potrawy autorstwa Mariusza Komendy, innego uczestnika 8. edycji programu, który zaprzyjaźnił się z Grześkiem. Dzięki ich znajomości można dowiedzieć się, jak przyrządzić niespotykane danie ? krem z bobu z wędzonym łososiem i karmelizowaną figą. Nauczycie się także, jak przygotować sałatkę z pieczonego buraka i sera koziego, doradę po tajsku, pad thai z krewetkami, zupę rybną Brodet, tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym, tacos z krewetkami, guacamole i czerwoną cebulą oraz wiele innych. "Zawierucha w kuchni" to uniwersalna pozycja, która powinna przypaść do gustu nawet najbardziej wymagającym znawcom smaków.
Grzegorz Zawierucha jest ósmym zwycięzcą programu MasterChef. Jeszcze niedawno gotowanie było tylko jego hobby, dziś jest sławą kuchni porównywaną z innymi laureatami programu, czyli Damianem Kordasem ("Moje pyszne inspiracje"), Olą Nguyen ("Mozaika smaków"), Magdaleną Nowaczewską ("Z miłości do gotowania") oraz Mateuszem Zielonką ("Kuchnia w stylu wolnym"). Kulinarnymi guru Grześka są członkowie jury w składzie Michel Moran, Magdy Gessler i Anny Starmach, a także szefowie kuchni René Redzepi (restauracja "Noma") i Aquiles Chávez (restauracja "Sorento").
"Zawierucha w kuchni. Książka zwycięzcy programu MasterChef" to kolejny zbiór przepisów tworzonych przez laureatów popularnego programu MasterChef. Tym razem swoją wiedzą dzieli się Grzegorz Zawierucha, który postanowił ukazać siebie czytelnikom jako twórca potraw. Autor zdradza tajniki domowej kuchni i pokazuje, jak niestandardowo można do niej podejść. W książce widać inspiracje żeglarskimi przysmakami oraz podróżami Grześka, w tym znaną z ekranu wizytą u kulinarnych mistrzów w Meksyku.
W książce znajdziecie przepisy, które podbiły serca jurorów MasterChefa, czyli np. foie gras ze szparagami i smardzami oraz comber jagnięcy w sosie miętowym. Znalazło się tu również miejsce dla potrawy autorstwa Mariusza Komendy, innego uczestnika 8. edycji programu, który zaprzyjaźnił się z Grześkiem. Dzięki ich znajomości można dowiedzieć się, jak przyrządzić niespotykane danie ? krem z bobu z wędzonym łososiem i karmelizowaną figą. Nauczycie się także, jak przygotować sałatkę z pieczonego buraka i sera koziego, doradę po tajsku, pad thai z krewetkami, zupę rybną Brodet, tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym, tacos z krewetkami, guacamole i czerwoną cebulą oraz wiele innych. "Zawierucha w kuchni" to uniwersalna pozycja, która powinna przypaść do gustu nawet najbardziej wymagającym znawcom smaków.
Grzegorz Zawierucha jest ósmym zwycięzcą programu MasterChef. Jeszcze niedawno gotowanie było tylko jego hobby, dziś jest sławą kuchni porównywaną z innymi laureatami programu, czyli Damianem Kordasem ("Moje pyszne inspiracje"), Olą Nguyen ("Mozaika smaków"), Magdaleną Nowaczewską ("Z miłości do gotowania") oraz Mateuszem Zielonką ("Kuchnia w stylu wolnym"). Kulinarnymi guru Grześka są członkowie jury w składzie Michel Moran, Magdy Gessler i Anny Starmach, a także szefowie kuchni René Redzepi (restauracja "Noma") i Aquiles Chávez (restauracja "Sorento").