Kuchnia wegańska jest niezwykle zdrowa, pożywna, a co najważniejsze: kolorowa. Wraz z książką "Wegańska spiżarnia", wyczarujemy w naszej kuchni warzywno-owocowe cuda na talerzu.
Jeśli jesteś na diecie wegańskiej i zdarza Ci się tęsknić za smakiem zapiekanego sera, żeberkami lub innym mięsnym daniem, można coś na to poradzić. Wykorzystując wyłącznie wegańskie produkty, można stworzyć danie o niepowtarzalnym smaku. Na dodatek zdrowe, pełnowartościowe i z pewnością takie, które zadowoli niejednego mięsożercę.
Autorka dzieli się swoimi najlepszymi przepisami i wskazówkami. Gotowe mieszanki ciast, np. tego do wegańskich naleśników można przechowywać przez długi czas. W ten sposób zaoszczędzimy czas i energię.
Bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiowa czy wegańska wieprzowina to prawdziwe i smaczne potrawy, w których nie ma ani grama mięsa, a mimo to smakują równie dobrze (jeśli nie o wiele lepiej!) jak pierwowzory.
"Wegańska spiżarnia" jest książką, która otwiera na nowe doświadczenia smakowe i pokazuje, że dieta wegańska wcale nie ogranicza.
Ogromnym atutem tej książki są zdjęcia potraw, które sprawiają, że momentalnie nabieramy na nie apetytu.
Miyoko Schinner jest japońską weganką znaną na całym świecie i będącą autorytetem w sprawie kuchni, a szczególnie: bezmięsnych, kolorowych dań.