Biszkopty bezcukrowe Polskie Młyny to doskonała przekąska do herbaty czy kawy. Sprawdzi się również jako baza do ciast i tortów. Biszkopty bez dodatku cukrów.
Produkt zawiera substancję słodzącą - maltitol.
Mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, substancja słodząca: maltitol, emulgatory: E471, E475, E477.
W 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1593 kJ / 376 kcal,
- Tłuszcz: 4,5 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g,
- Węglowodany: 72 g, w tym
- cukry: 1,9 g,
- Białko: 11 g,
- Sól: 0,12 g,
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
%RWS* w 100 g:
- Wartość energetyczna: 19%,
- Tłuszcz: 6%, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone: 10%,
- Węglowodany: 28%, w tym
- cukry: 2%,
- Białko: 22%,
- Sól: 2%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywa w suchym, chłodnym miejscu.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Zawiera: Jaja, Pszenica.
Zawiera: Substancje słodzące
Bakoma Sp. z o.o., ul. Połczyńska 97A, 01-303 Warszawa