Uwielbiasz gotować i poznawać nowe przepisy? Kuchnia włoska od zawsze Cię interesowała? Spróbuj przyrządzić własnoręcznie makaron, gnocchi czy risotto!
Istnieje wiele dań, które można modyfikować, ale żadne nie równa się z makaronem. To właśnie ON jest składnikiem, który przygotować można na niezliczoną ilość sposobów. Różne kształty, grubości i konsystencje sprawiają, że dzięki niemu w kuchni nie można się nudzić. Z nim każda włoska potrawa jest wyjątkowa!
"Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto" to pozycja obowiązkowa dla każdego domowego mistrza makaronu. Zawarte w niej zostały przepisy na wyrobienie ponad trzydziestu różnych typów ciasta. Tagliatelle, pappardelle, rigatoni czy ravioli - dzięki temu poradnikowi przyrządzisz je bez problemów!
To książka dla każdego kucharza, który chciałby poznać przepisy na orzechowe gnocchi, czarny makaron z atramentem kałamarnic czy kremowe risotto. Porady dotyczące gotowania, pieczenia czy komponowania składników przydadzą się nie tylko miłośnikom włoskich przysmaków. Dzięki temu dowiesz się, jaki typ mąki dobrać do przyrządzanego dania lub z jakim sosem je podać.
O autorze
Marc Vetri jest utalentowanym kucharzem i jednym z największych mistrzów włoskiej gastronomii na świecie. Zdobywca nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni w książce "Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto" pokazuje, czego potrzebuje każdy adept włoskiej kuchni i zachęca do wypróbowania różnych technik i przepisów, by przygotować innowacyjne potrawy.