W książce zamieszczone zostały sprawdzone przepisy zarówno na dania tradycyjne, jak i od niedawna goszczące na polskich stołach w domach i restauracjach. Czytelnicy znajdą w niej receptury na chrupiącego schabowego, barszcz z uszkami czy pierogi z kapustą i grzybami, a także przepisy na popularne w Polsce dania z innych krajów: pizzę, chłodnik litewski czy sałatkę śródziemnomorską.
Książka zawiera również porady dotyczące zdrowego żywienia.
Zapraszamy do gotowania i życzymy smacznego!
Przepisy uporządkowano według rozdziałów: Przekąski i przystawki, Sałatki i surówki, Zupy kremy i chłodniki, Dania mięsne, Dania wegetariańskie, Ryby i owoce morza, Zapiekanki, Makarony, kluski i risotta, Pierogi, Placki, racuchy, omlety, naleśniki i krokiety, Pizze i tarty, Sosy, Desery i napoje.
Książka zawiera również porady dotyczące zdrowego żywienia.
Zapraszamy do gotowania i życzymy smacznego!
Przepisy uporządkowano według rozdziałów: Przekąski i przystawki, Sałatki i surówki, Zupy kremy i chłodniki, Dania mięsne, Dania wegetariańskie, Ryby i owoce morza, Zapiekanki, Makarony, kluski i risotta, Pierogi, Placki, racuchy, omlety, naleśniki i krokiety, Pizze i tarty, Sosy, Desery i napoje.