"Rzucam cukier" to poradnik, który pomoże nam zrozumieć, jak bardzo szkodliwe jest działanie cukru na nasz organizm, oraz jak raz na zawsze przestać być od niego uzależnionym!
Uwielbiasz ciastka, czekoladę, lody? Nie potrafisz wyobrazić sobie jednego dnia bez czegoś słodkiego? Być może zupełnie, jak wiele innych ludzi jesteś uzależniony od cukru! Sprawdź, jak poradzić sobie z tym problemem sięgając po książkę "Rzucam cukier".
Czy brzmi to dla Ciebie nierealnie i niemożliwie? Autorka przyznaje, że z początku również myślała, że nigdy nie będzie w stanie zrezygnować z cukru. Codziennie pochłaniała około 25 łyżeczek cukru, nie miała energii i czuła się fatalnie. Kiedy postanowiła ograniczać dawki cukru, zauważyła, że cały jej organizm zdrowieje. Bez cukru odzyskała energię, lepsze samopoczucie, schudła. Nie sądziła, że związek między zdrowiem, a pochłanianiem cukru, jest aż tak wielki i widoczny. Skoki wagi? Bezsenność? Choroby tarczycy? Huśtawki nastrojów? To nic innego, jak nadmiar białego proszku, który dodajemy absolutnie do każdego naszego dania.
Wraz z książką "Rzucam cukier" będziemy mogli wykorzystać doświadczenie autorki i sprawimy, że i my odzyskamy dawną siłę i energię. Pozycja pomaga pokonać cukrowy nałóg, dzięki zastosowaniu programu odwykowego. Autorka przekazuje konkretne porady, jak zwalczać pokusy i napady głodu, poprzez wykorzystanie kilku praktycznych wskazówek i sztuczek. Autorka przedstawia również inne, naturalne zamienniki cukru, o wiele zdrowsze i umożliwiające nam gotowanie i pieczenie słodkich potraw bez obaw o własne zdrowie!
Opinie o książce
"Rzucam cukier" Sary Wilson to prawdopodobniejedna z ważniejszych ksiażek o jedzeniu i stylu życia, jakie kiedykolwiek czytałam. Autorka przeprowadziła dogłębne badania, a ich wyniki przedstawiła rzeczowo i z humorem. Miłość, jaką Sara darzy jedzenie, jest widoczna w jej pysznych, odkrywczych i prostych przepisach, Jednak najbardziej liczy się podstawowe przeslanie Sary, pod którym podpisuję się obiema rękami: "możesz żyć dobrze i w zdrowiu, i smacznie jeść bez cukru."
Jane Kennedy, pisarka, producentka, reżyserka, aktorka, miłośniczka jedzenia
Dziękuję, Saro - twoja książka dosłownie ocaliła mi życie. Mam 42 lata; miałam 45 kilo nadwagi, a przede mną rozciągało się pole minowe wielu chronicznych chorób. Pozbycie się zwyczaju jedzenia cukru, któremu hołdowałam od dziecka, diametralnie odmieniło mnie zarówno fizycznie, jak i emocjonalnie. Zmniejszył mi się apetyt, zdrowie wróciło do normy, schudłam 26 kilo zupełnie bez wysiłku i codziennie słuszę komplementy na temat tego, jak młodo i zdrowo wyglądam. No i wcale nie ciągnie mnie do słodyczy!
Kirra Pendergast
Ważyłam 78 kilo, kiedy zaczęłam program, a teraz - w pół roku - schudłam do 68. W dodatku pożegnałam się z napadami gniewu, depresją, huśtawkami nastroju, bólami stawów (minęły bezpowrotnie!) i zyskałam mnóstwo energii.
Nicole
O autorce
Sarah Wilson urodziła się w 1974 roku. Pochodzi z Australii i jest dziennikarką, blogerką, prezenterką telewizyjną, pisarką i autorką książki "Rzucam cukier". Pierwszą książką o cukrze była "365 dni bez cukru".