Przepisy na obłędnie pyszne słodkości od autorki bloga Gotuję, bo lubię!
“Dwanaście słodkich miesięcy” to wyjątkowa książka kulinarna autorstwa Kasi Guzik - jednej z popularniejszych blogerek kulinarnych. Przekonaj się, jakie bajeczne desery możesz wyczarować z jej pomocą każdego dnia roku.
Kasia Guzik to blogerka, której blog szybko zyskał wiernych fanów. Sprawdzone, przetestowane we własnej kuchni przepisy to gwarancja jej sukcesu w sieci. Marynata do karkówki z bloga Gotuję, bo lubię to absolutny hit kulinarny, który podbił internet. Oprócz miłości do koloru różowego, Kasia znana jest przede wszystkim ze swoich oszałamiających tortów i wielowarstwowych ciast. To właśnie przepisami na desery dzieli się w swojej pierwszej ksiażce.
Słodkości lubi niemal każdy. Nie każdy jednak ma pomysł, by je samodzielnie przygotowywać. Tymczasem okazji ku temu w ciągu roku rzeczywiście nie brakuje. Autorka książki “Dwanaście słodkich miesięcy”, blogerka Katarzyna Guzik, przedstawia przepisy na smakołyki, które można stworzyć przy rozmaitych okazjach. Na pewno znajdzie się wśród nich coś doskonałego na dziecięce przyjęcie urodzinowe, urodziny siostry czy rocznicę Waszego związku.
W książce znajduje się 160 przepisów, z czego aż sto wcześniej niepublikowanych i opracowanych specjalnie na potrzeby książki. Składniki w przepisach zostały dopasowane do pory roku, dzięki czemu możesz gotować korzystając z sezonowych darów natury.
Kasia Guzik pomyślała o wszystkim: znajdziesz tu przepis na uroczy deser z okazji Dnia Kobiet, a także pyszne ciasteczka różane, które będą idealne na spotkanie z przyjaciółkami. Sernik pomarańczowy będzie z kolei urozmaiceniem każdych rodzinnych świąt. Sprawdź już dziś, które z tych słodkości zainspirują cię do zanurzenia się w świat deserów i słodkich spotkań z bliskimi!
Przekonaj się, każda okazja jest dobra, by przygotować coś pysznego!
O autorce
Katarzyna Guzik od maja 2008 roku prowadzi bloga „Gotuję, bo lubię”. Pytana o najlepszą decyzję życiową, bez wahania odpowiada, że była to ta o założeniu bloga. Jej fanpage obserwuje 31 tysięcy fanów, z którymi Kasia zbudowała silną, osobistą więź. W kulinarnej blogosferze jest znana z oszałamiających warstwowych ciast i tortów, które często ozdabia do zdjęć żywymi kwiatami. Fanom znana jest też jej miłość do koloru różowego i bajecznie kremowych, domowych deserów, które przypominają dzieciństwo. Również jej wytrawna kuchnia podbija najwybredniejsze podniebienia: jej autorski przepis na marynatę do karkówki okrążył cały Internet, a wszyscy, którzy go przetestowali do dziś są wiernymi fanami przepisów Kasi.