Zdrowie to jedna z najcenniejszych wartości w ludzkim życiu. Jego pogorszenie odczuwamy w dotkliwy i bolesny sposób, dlatego też staramy się podejmować działania mające na celu dbanie o formę i stan ciała i ducha. Niestety, nie zawsze posiadamy odpowiednią wiedzę, by zapewnić sobie możliwie najwięcej korzyści przy niewielkim wysiłku. Sięgnij po książkę "Jem, piję, żyję. Co jeść, aby nie chorować?", którą napisały Tamara Chorążyczewska i Małgorzata Szwed, i przekonaj się, jak skutecznie zmienić swoje życie na lepsze!
Jedzenie to już od dawna nie tylko środek do zaspokojenia podstawowych potrzeb, ale również sposób na odkrywanie nowych smaków i dostarczanie sobie przyjemności. Lubimy celebrować posiłki oraz zgłębiać nowe kultury i typową dla nich kuchnię. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę z tego, że poprzez jedzenie dostarczamy do organizmu nie tylko cenne i niezbędne składniki ale również te toksyczne i szkodliwe. Robimy to mniej lub bardziej świadomie, podejmując pewne wybory żywieniowe. Ta książka pomaga poszerzyć i usystematyzować wiedzę na temat sposobów odżywiania, bazując na odpowiednich badaniach przedstawionych czytelnikowi w zrozumiałej i przystępnej formie.
Autorki dzielą się sprawdzonymi przepisami na pyszne i zdrowe dania, wyjaśniają trudne pojęcia, jednocześnie edukując i przestrzegając. Wszystko to zostało okraszone dawką humoru i komentarzem dietetyka. Całość tworzy wyjątkowo przyjemną w odbiorze lekturę, która pomoże w skomponowaniu właściwie zbilansowanego jadłospisu.
Tamara Chorążyczewska i Małgorzata Szwed to autorki, które połączyły swoje siły, by wydać książkę opartą na własnych doświadczeniach. Tamara Chorążyczewska specjalizuje się w publikacjach z gatunku poradników dotyczących medycyny, szeroko pojętego zdrowia i odżywiania. Wydała już takie pozycje jak: "Mniam, mniam, maluch je już sam" oraz "U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt". Dla Małgorzaty Szwed publikacja pod tytułem "Jem, piję, żyję. Co jeść, aby nie chorować?" jest literackim debiutem.
Jedzenie to już od dawna nie tylko środek do zaspokojenia podstawowych potrzeb, ale również sposób na odkrywanie nowych smaków i dostarczanie sobie przyjemności. Lubimy celebrować posiłki oraz zgłębiać nowe kultury i typową dla nich kuchnię. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę z tego, że poprzez jedzenie dostarczamy do organizmu nie tylko cenne i niezbędne składniki ale również te toksyczne i szkodliwe. Robimy to mniej lub bardziej świadomie, podejmując pewne wybory żywieniowe. Ta książka pomaga poszerzyć i usystematyzować wiedzę na temat sposobów odżywiania, bazując na odpowiednich badaniach przedstawionych czytelnikowi w zrozumiałej i przystępnej formie.
Autorki dzielą się sprawdzonymi przepisami na pyszne i zdrowe dania, wyjaśniają trudne pojęcia, jednocześnie edukując i przestrzegając. Wszystko to zostało okraszone dawką humoru i komentarzem dietetyka. Całość tworzy wyjątkowo przyjemną w odbiorze lekturę, która pomoże w skomponowaniu właściwie zbilansowanego jadłospisu.
Tamara Chorążyczewska i Małgorzata Szwed to autorki, które połączyły swoje siły, by wydać książkę opartą na własnych doświadczeniach. Tamara Chorążyczewska specjalizuje się w publikacjach z gatunku poradników dotyczących medycyny, szeroko pojętego zdrowia i odżywiania. Wydała już takie pozycje jak: "Mniam, mniam, maluch je już sam" oraz "U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt". Dla Małgorzaty Szwed publikacja pod tytułem "Jem, piję, żyję. Co jeść, aby nie chorować?" jest literackim debiutem.