Jak samodzielnie wdrożyć RODO w firmie?

Wysyłka w
24 godziny + czas dostawy
Wydawnictwo
Ilość stron
262
Rok wydania
2019
Nasza cena: 61,75 zł 65,00 zł Taniej o: 5%

Dlaczego warto kupić poradnik?
- To jedyna dostępna na rynku pozycja, która łączy w sobie omówienie zagadnień prawnych dotyczących ochrony danych osobowych z praktycznymi wskazówkami samodzielnego zastosowania technicznych aspektów zabezpieczeń danych, jak np. szyfrowania, wykonywania kopii zapasowych czy gotowej procedury pseudonimizacji i innych.
- Zawiera przykładową dokumentację w zakresie RODO, pozwalającą każdemu administratorowi danych na jej natychmiastowe zastosowanie.
- Autorzy, jako praktycy, skupili się na podaniu jak największej liczby przykładów, tak by ułatwić wdrożenie RODO w organizacji.
- Szeroko omówiono praktyczne zastosowanie przepisów oraz metodologię: szacowania ryzyka i samodzielnej inwentaryzacji danych osobowych.
- Instrukcja zabezpieczenia danych osobowych na komputerze pozwala na samodzielne zastosowanie tego środka technicznego przez każdego czytelnika (bez szerokiej wiedzy z obszaru IT).
- Dołączono kilkadziesiąt procedur i wniosków oraz polityk zgodnych w RODO.
- Poradnik odwołuje się do najnowszych wytycznych Urzędu Ochrony Danych Osobowych oraz innych, cenionych publikacji dotyczących RODO dostępnych na rynku.
- Każda cześć poradnika zawiera tabele zatytułowane Zapamiętaj!!! oraz Praktyczna wskazówka, dzięki którym czytelnik może usystematyzować zdobytą wiedzę.
Recenzje

Szczegóły

Pokaż więcej

  • Autorzy: Damian Dziuba, Magdalena Wolańska
  • Wydawnictwo Difin
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2019
  • Ilość stron: 262
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788380859210
  • Język: polski
  • Podtytuł: Poradnik prawno-informatyczny z praktyczną dokumentacją
  • ISBN: 9788380859210
  • EAN: 9788380859210
Warto zwrócić uwagę na...
RODO 2018 Jak przygotować firmę na rewolucję w ochronie danych osobowych 0/5 Nasza cena:
28,41 zł 29,90 zł
Do koszyka dodaj do schowka

RODO 2018 Jak przygotować firmę na rewolucję w ochronie danych osobowych

Praktyczny poradnik z videoszkoleniami na DVD jak krok po kroku przygotować się do stosowania zasad wprowadzonych przez Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i swobodnego przepływu takich danych...
Rodo w HR Od rekrutacji do rozwiązania umowy 0/5 Nasza cena:
47,50 zł 50,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Rodo w HR Od rekrutacji do rozwiązania umowy

Poradnik dostarczy pracownikom działów personalnych wiedzy i narzędzi niezbędnych w codziennej pracy, pozwalających sprostać nowym wymaganiom w zakresie ochrony danych osobowych. Omówione zostały zatem typowe dla działów personalnych procesy przetwarzania danych osobowych, od rekrutacji do...
Wschodnie DNA 0/5 Nasza cena:
38,00 zł 40,01 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Wschodnie DNA

Chcesz zatrudnić pracowników ze Wschodu, zapomnij o zachodnich metodach zarządzania. Dwóch autorów, korzystając z ponad 20 lat doświadczeń - jeden z życia w zawiłościach wschodniej kultury, drugi w zarządzaniu zachodnim biznesem - stworzyli śmiały projekt szkoleniowo-konsultingowy, mający na celu...
Społeczna odpowiedzialność biznesu w rachunkowości 0/5 Nasza cena:
45,60 zł 48,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Społeczna odpowiedzialność biznesu w rachunkowości

Książka jest efektem badań statutowych realizowanych przez pracowników Katedry Rachunkowości Finansowej Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. Przedstawiono w niej teoretyczne i praktyczne aspekty społecznej odpowiedzialności biznesu (Corporate Social Responsibility-CSR) oraz jej ujęci a w...
Zarządzanie kryzysowe na szczeblu samorządowym 0/5 Nasza cena:
61,75 zł 65,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Zarządzanie kryzysowe na szczeblu samorządowym

Zarządzanie kryzysowe zaprezentowano jako zorganizowany proces budowania bezpieczeństwa. Ważnym akcentem realizacji tego procesu jest samorząd i w takiej roli został przez Autora przedstawiony. Samorząd jest fundamentem aktywności kryzysowej. Na tym szczeblu wszystko ma swój początek i najczęściej...
RODO w praktyce zarządcy nieruchomości 0/5 Nasza cena:
65,55 zł 69,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

RODO w praktyce zarządcy nieruchomości

Książka w kompleksowy sposób przedstawia zagadnienia związane z ochroną danych osobowych we wspólnotach mieszkaniowych, spółdzielniach oraz biurach zarządców nieruchomości. Uwzględnia aktualny stan prawny. Autorki zawarły w niej liczne porady praktyczne. Publikacja przyda się wszystkim zarządcom...
Przekonaj pracowników do dbania o jakość 0/5 Nasza cena:
38,00 zł 40,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Przekonaj pracowników do dbania o jakość

Książka stanowi kompendium wiedzy menedżerskiej, niezbędnej do skutecznego zarządzania jakością w firmie. Bycie szefem, kierownikiem, pełnomocnikiem może być dzięki niej o wiele łatwiejsze. Jeśli odpowiadasz za jakość w swojej firmie, bez względu na zajmowane stanowisko jesteś menedżerem i...
Relacje międzyorganizacyjne i kapitał.... 0/5 Nasza cena:
57,00 zł 60,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Relacje międzyorganizacyjne i kapitał....

Tematyka pracy jest istotna oraz aktualna z uwagi na rozwój dotychczasowych oraz powstawanie nowych relacji kształtujących się w obszarze współpracy przedsiębiorstw. Zagadnienie kapitału intelektualnego, relacji międzyorganizacyjnych oraz ich wpływu na innowacyjność przedsiębiorstw w literaturze...
Jakość pracy w procesie konkurowania o kapitał ludzki w gospodarce turystycznej 0/5 Nasza cena:
45,60 zł 48,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Jakość pracy w procesie konkurowania o kapitał ludzki w gospodarce turystycznej

Publikacja poświęcona jest roli jakości pracy w procesie rywalizowania o kapitał ludzki przez podmioty gospodarki turystycznej. Jakość pracy, jako instrument konkurowania, za pośrednictwem którego dostarczana jest nosicielom kapitału ludzkiego wartość, jest ważnym narzędziem tworzenia przewagi...
Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Doskonała komunikacja, perfekcyjne podejście do klienta, realizacja szybka i całkowicie zgodna z zamówieniem, do tego dobra cena, czyli całość na piątkę.

Anyszka

Polecam, polecam, polecam! Świetny wybór, książki w doskonałej cenie i co najważniejsze błyskawiczna realizacja zamówienia - dodaję do moich ulubionych sklepów.

magdape

Bardzo miła obsługa, szybko reagują na wiadomości pisane. Szybko rozwiązują problem i tłumaczą sytuację, oraz bardzo jasno i konkretnie piszą mail o każdej zmianie w zamówieniach.

Lenka

Kolejny raz robię zakupy w sklepie i jest super szybko, tanio i wygodnie. Aż żałuję, że nie mają innych propozycji, które mnie interesują. Gorąco polecam.

Beata

Transakcja przebiegła szybko i sprawnie. Książki super i wszystko porządnie zapakowane. Nie jest to na pewno moja ostatnia styczność ze sklepem. Polecam.

Agnieszka

Sklep godny polecenia, szybko zrealizował zamówienie. Dodatkowo otrzymałam rabat. Bardzo korzystna cena zamówionych książek. Łącznie z przesyłką wyszło taniej niż w księgarni stacj...

Zosia

Bardzo sprawnie zrealizowane zamówienie. Pomimo, że podano mi późniejszy termin dostarczenia przesyłki otrzymałam ją kilka dni wcześniej. Sklep cechuje solidność i profesjonalizm. ...

Joanna

Sklep bardzo fajny, pomocny i szybki. Realizacja zamówienia trwała kilka dni. Zamówienie doskonale zapakowane i nienaruszone.

Frau Sonne

Jestem zadowolona ze sklepu i przeprowadzonej transakcji. Duży wybór książek, dostawa zgodnie z podaną przez sprzedawcę datą, bardzo porządnie zapakowana. Polecam.

agnes352

Polecam sklep z czystym sumieniem. Kontakt bardzo dobry, ceny rewelacyjne, wybór książek ogromny. Na pewno wkrótce znów złożę zamówienie.

natka2817

Rewelacja!!! Zamówienie otrzymałam 5 dni od złożenia zamówienia, a mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Adrianna

Pierwszy raz kupowałam książki przez internet i się nie rozczarowałam. Książki przyszły w oczekiwanym terminie, były dobrze zabezpieczone. Na pewno skorzystam jeszcze nie jeden raz...

Paula