Nasza polska kuchnia słynie na całym świecie właśnie z kiszonek.
“Fermentacja warzyw” to więc pozycja obowiązkowa dla każdego, kto śmie określać się mianem tradycyjnego kucharza!
Niesamowity poradnik Kristen i Christopera Shockey przeprowadzi Cię krok po kroku przez wszystkie niuanse fermentacyjnych eksperymentów.
“Fermentacja warzyw” to nie jest typowa książka kucharska. Nie znajdziesz w niej też zwyczajnych przepisów. To kompleksowy zbiór wiedzy zawierający wszystkie informacje, które dobry kucharz znać powinien. Z nami ukisisz każde warzywo i owoc. Zaczniemy od tradycyjnych ogórków, ale przejdziemy także przez kapustę, bataty, grzyby, kukurydzę oraz seler i czosnek. Nie lubisz kiszonek? Bez obaw. Z nami na pewno znajdziesz coś, co przypadnie Ci do gustu!
Kristen i Christoper nie tylko przedstawiają najlepsze sposoby na kiszenie warzyw i owoców. W książce “Fermentacja warzyw” znajdziesz również porady dotyczące tego, jak zastosować przetwory i do jakich innych przepisów je wykorzystać. Przy tym autorzy przedstawiają niezwykle istotne wartości odżywcze, jakimi cechują się kiszonki. Proste przepisy i zdrowotne zalety - aż chce się biec do kuchni i testować nowe umiejętności!
“Fermentacja warzyw” to ponad 120 przepisów z wykorzystaniem 64 różnych warzyw i ziół. Wszystkie składniki zostały tak dobrane, aby można było przygotować pojedyncze porcje specjałów. Teraz już nie ma konieczności zastawiania całej kuchni słoiczkami i zaprawami. Wszystko przygotujesz w odpowiadających Ci ilościach, z dodatkami, które Tobie najbardziej przypadną do gustu.
O autorach
“Fermentacja warzyw” to kompleksowy poradnik dla każdego kucharza-amatora. Pozwala poznać tę mało docenianą w dzisiejszych czasach dziedzinę gotowania. Autorzy Kristen i Christoper Shockey stworzyli zbiór przepisów, który pozwoli na nowo przywrócić do łask nasze stare, dobre, polskie kiszonki. Zaufaj specjalistom i choć raz spróbuj śniadań, lunchów, koktajli, a nawet deserów z kiszonek, a gwarantujemy, że będziesz zachwycony i jeszcze nie raz do nich powrócisz!