"Eat Real Food" to poradnik żywieniowy, który pomoże Ci odróżnić zdrowe i naturalne produkty od tych wysoko przetworzonych.
Nie daj się omamić reklamom, dokonuj mądrych wyborów!
Z pewnością masz za sobą niejeden blok reklamowy. Przerwano Ci nim oglądany w telewizji film lub nowy odcinek Twojego ulubionego serialu w internetowym odtwarzaczu. Trzeba było czekać kilka (co najmniej) minut, a przed Twoimi oczami przesuwały się płatki śniadaniowe, od których w mig uzależni się każde dziecko, jogurty wzbogacane wapniem, soki z soczystych owoców, parówki z najdelikatniejszego mięsa, słodycze czy nawet sery, które uchronić Cię mają przed osteoporozą. Chodząc po sklepach widzisz jaskrawe etykiety, a z nich wołają do Ciebie napisy typu "bio", "fit" "light" czy "eco". Tymczasem, gdy przeanalizujesz dokładnie skład tych produktów, okazuje się, że ze zdrowym jedzeniem mają one zadziwiająco mało wspólnego.
Żyjemy w żywieniowym Matriksie! Koncerny spożywcze wydają miliony na kampanie reklamowe, które mają przekonać Cię, że ich produkty są najlepsze i najzdrowsze. Tymczasem rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej. Carlos Ríos, twórca ruchu realfooding, podczas zakupów kieruje się bardzo prostą zasadą: im krótszy skład produktu, tym lepiej! W książce "Eat Real Food" pokazuje, w jaki sposób pozbyć się szkodliwych nawyków i odróżniać dobre, zdrowe, naturalne jedzenie od komercyjnego oszustwa.
Książka ta pokazuje, że zdrowe odżywianie jest o wiele prostsze, niż Ci się wydaje! Carlos Ríos nauczy Cię, jak unikać wysoko przetworzonej trucizny zalegającej na sklepowych półkach. Podpowie Ci, gdzie szukać informacji o produktach i jak wyrwać się z sieci kłamstw, która jest dla nas śmiertelnym zagrożeniem!