Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej "Sztuki fermentacji".
Autor "The New York Times" oraz laureat nagrody Jamesa Bearda przygotował tym razem dla swoich Czytelników pozycję, która na zawsze zrewolucjonizuje każdą kuchnię. Odkryj całkiem nowe spojrzenie na gotowanie, by podejść do przygotowywania potraw z jeszcze większym entuzjazmem. Zdobądź niezbędną wiedzę, dzięki której fermentacja nie będzie stanowić już dla Ciebie żadnych tajemnic.
Sandor Katz już od premiery swojej pierwszej książki zachwyca ludzi i zachęca do zmiany w codziennym gotowaniu. Inspiruje do tego, by przekształcać swoje kuchnie w prawdziwe laboratoria, w których nie brakuje eksperymentów.
"Dzika fermentacja" to książka, w której znajdziesz wiele przepisów i ciekawych informacji. Wciągająca narracja zachęca do czytania i daje wiele przyjemności. Autor wplata też w swoją kulinarną opowieść rozmaite zdjęcia i historie. W książce można przeczytać o zaletach fermentowanej żywności, poznać odrobinę teorii i dowiedzieć się czegoś na temat produkcji masowej.
Czytelnicy odnajdą także przepisy na dania fermentowane, wśród których znajdują się sposoby na napoje, ziarna zbóż, warzywa, wina, ocet czy piwa. Książka podpowie, jak przygotować fetę, chleb afgański, kiszonki z misoto i tamari, ricottę i wiele innych. Wciągająca, napisana z wielką pasją lektura podbije serca miłośników kulinarnych eksperymentów.
Przeczytaj darmowy fragment książki
O książce słowami innych
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej.
The New York Times
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji.
Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation