"Zdrowie na własne życzenie. Tom 4" to podręcznik dla osób, które chcą zadbać o swoje zdrowie, dowiedzieć się, jakie są źródła chorób nękających współczesnego człowieka.
Autor przekazuje, wydawałoby się, dość oczywistą wiedzę dotyczącą jedzenia, które kupujemy. Większość produktów spożywczych nafaszerowanych jest konserwantami i toksycznymi substancjami, które mają przedłużać trwałość, wzbogacać smak, zapach i kolor jedzenia, a przy okazji szkodzą człowiekowi. Rośliny są nawożone, a zwierzęta hodowlane faszerowane antybiotykami. Nawet warzywa z domowego ogródka nie są w pełni zdrowe i bezpieczne, bo nieustannie są narażone na działanie szkodliwych substancji zawartych w kwaśnych deszczach i skażonych glebach.
Toksyny w produktach powodują spustoszenie w organizmie człowieka. Doprowadzają do uszkodzenia komórek i całych organów. Zaburzają pracę układu pokarmowego, utrudniają wchłanianie się składników odżywczych (białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin i związków minerałów).
Z jedzenia nie można zrezygnować, ale można wybierać produkty zdrowsze i mniej szkodliwe. Z uwagi na to, że dziś niemal wszystkie produkty mogą zawierać szkodliwe związki (nawet te z ekologicznych upraw), jedynym sposobem na ich pozbycie się, jest oczyszczanie organizmu.
Z czwartego tomu serii "Zdrowie na własne życzenie" dowiesz się wszystkiego o zdrowiu psychicznym i fizycznym, a także pozytywnym i negatywnym wpływie bioenergoterapii, wampiryzmie energetycznym, magii, sugestii i podziemnych ciekach wodnych.
Autor książki nie tylko tłumaczy, jakie szkody w organizmie wywołuje dziś zatrute jedzenie, ale także radzi, w jaki sposób zapewnić sobie naturalną ochronę.
Dowiedz się, jakie metody stosować, by żyć zdrowiej, lepiej się czuć i mniej chorować. Albo wcale nie chorować.