Yerba Mate Yacuy Ice Pepper Mint jest pachnąca miętowo kompozycją o zdecydowanym i bardzo przyjemnym odświeżającym aromacie. Ta delikatna w smaku yerba o naturalnej sile pobudzenia jest z pewnością jedną z niewielu mate o tak dominującej i wyczuwalnej mięcie. Typowa dla yerba mate gorzka nuta jest tu zasłonięta miętą pieprzową. Receptura tej smacznej erva mate jest oparta jest o duże listki i patyczki, tak by jak najdłużej utrzymywać w zimnej terere jej smak. Pachnąca rozgrzanym tropikalnym latem erva mate, przyniesie orzeźwienie, przygotowywana zarówno na zimno z lodem i ciepło w klasycznym wydaniu z wodą o temperaturze 70°C. Polecamy ją zarówno dla osób, które dopiero uczą się picia Yerba Mate, jak i dla wytrawnych smakoszy tego napoju. Mocno orzeźwiający smak mięty oraz intensywne działanie yerba mate to idealne połączenie dla miłośników terere, czyli yerby mate na zimno.
Yerba mate (Ilex paraguariensis) 94%, mięta pieprzowa 3%, aromat.
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80°C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
"Oranżada" Robert Derlatka, ul. Batorego 42/24, 05-400 Otwock