Charakteryzuje się intensywnym kolorem i żywym smakiem. Pakowana próżniowo yerba mate klasy mate green. Odważne połączenie guarany oraz jagód acai z hermetycznie zapakowaną swieżą mate to czysta radość, już po otworzeniu widać żywy zielony, pozytywny kolor oraz czuć brazylijską energię. Dobry wybór dla poczatkujących oraz dla starych wyjadaczy.
Za producentem podajemy, iż yerba mate Yacuy zostaje zbierana z upraw dzikich. Zielony napar posiada wyjątkowo łagodny smak oraz dość mocne właściwości pobudzające. Jego intensywnie zielony kolor zawdzięczany jest pakowaniu do torebek zaraz po zbiorze i szybkim wysuszeniu liści, bez etapu leżakowania. Tą smakową yerba mate można zalewać nawet 6 razy, doświadczając zmniejszenia intensywności od 5 zalania. Smaku naparu jest wywarzony pozbawiony dojmującej goryczki. Ideana woda do zalewania tej mate to 70°C.
Yerba mate (Ilex Paraguariensis) 93%, guarana mielona 2%, anyż acai, hibiskus, mięta, stevia.
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80°C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
"Oranżada" Robert Derlatka, ul. Batorego 42/24, 05-400 Otwock