Szczegóły
- Autorzy: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
- MEN: 2013
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2019
- Oprawa: Miękka
- Ilość stron: 384
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302147364
- Język: polski
- ISBN: 9788302147364
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
Autorki wyczerpująco opisały i zilustrowały urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno najpopularniejsze, jak i te, które dopiero wchodzą do powszechnego użytku. Wskazały błędy najczęściej popełniane podczas obsługi maszyn. Przybliżyły zagadnienia związane z BHP i szczegółowo przedstawiły reguły udzielania pierwszej pomocy. Publikacja przygotowuje ucznia do pracy w różnych zakładach gastronomicznych.