Czy nalewki można wytwarzać w domu? Które przepisy są warte polecenia? Nalewki stanowią polską specjalność już od wieków.
Mają wyrazisty smak, liczne walory prozdrowotne i, co ważne, można przygotowywać je w domu. Do nalewek wykorzystuje się popularne zioła, owoce, a nawet kwiaty. Ostatnie lata pokazały, że produkcja domowych nalewek znów zyskuje na popularności, jednak nie ma się co dziwić. Warto poznać tajniki wykonywania nalewek, by cieszyć się ich smakiem i aromatem w domowym zaciszu.
"Nalewki natura zamknięta w butelce" to wspaniałe przepisy na tradycyjne polskie nalewki. Książka jest zbiorem receptur, które były przekazywane z pokolenia na pokolenie i należało je wydobyć z rodzinnych kronik i staropolskich ksiąg kucharskich. W końcu nalewki są częścią polskiej tradycji, pozwalają zamknąć w butelce smak i aromat bogactwa ciepłych miesięcy w roku.
Przed wiekami nalewki znajdowały się w każdej domowej apteczce, doceniano bowiem nie tylko ich walory smakowe, ale również prozdrowotne. Mimo że wraz z zawirowaniem dziejów zdarzały się lata, gdy polskie przepisy na nalewki znikały w mrokach niepamięci, warto powrócić do tradycji. Szczególnie że wykonanie tych trunków jest proste i dzięki temu można cieszyć się wspaniałym i zdrowym napitkiem w swoim domu. Zbiór przepisów może być świetnym początkiem dla domowego wytwórstwa nalewek.
Anna Szubińska poświęciła swój czas na żmudne wyszukiwanie staropolskich przepisów, by zebrać je w jednym tomie. "Nalewki natura zamknięta w butelce" to książka będąca efektem jej ciężkiej pracy połączonej z pasją. Proste receptury gwarantują pełen sukces podczas domowego wytwórstwa nalewek, a motywacją do wytwarzania trunków są zdjęcia, które ilustrują każdy przepis. Na 240 stronach książki można znaleźć staropolskie receptury, które przy zachowaniu najlepszej jakości składników gwarantują wyśmienity smak nalewki. Anna Szubińska podkreśla w swoim dziele, że nalewki to nie tylko alkohol, jest to tradycyjny napitek, który pomaga w walce z wieloma chorobami.
Mają wyrazisty smak, liczne walory prozdrowotne i, co ważne, można przygotowywać je w domu. Do nalewek wykorzystuje się popularne zioła, owoce, a nawet kwiaty. Ostatnie lata pokazały, że produkcja domowych nalewek znów zyskuje na popularności, jednak nie ma się co dziwić. Warto poznać tajniki wykonywania nalewek, by cieszyć się ich smakiem i aromatem w domowym zaciszu.
"Nalewki natura zamknięta w butelce" to wspaniałe przepisy na tradycyjne polskie nalewki. Książka jest zbiorem receptur, które były przekazywane z pokolenia na pokolenie i należało je wydobyć z rodzinnych kronik i staropolskich ksiąg kucharskich. W końcu nalewki są częścią polskiej tradycji, pozwalają zamknąć w butelce smak i aromat bogactwa ciepłych miesięcy w roku.
Przed wiekami nalewki znajdowały się w każdej domowej apteczce, doceniano bowiem nie tylko ich walory smakowe, ale również prozdrowotne. Mimo że wraz z zawirowaniem dziejów zdarzały się lata, gdy polskie przepisy na nalewki znikały w mrokach niepamięci, warto powrócić do tradycji. Szczególnie że wykonanie tych trunków jest proste i dzięki temu można cieszyć się wspaniałym i zdrowym napitkiem w swoim domu. Zbiór przepisów może być świetnym początkiem dla domowego wytwórstwa nalewek.
Anna Szubińska poświęciła swój czas na żmudne wyszukiwanie staropolskich przepisów, by zebrać je w jednym tomie. "Nalewki natura zamknięta w butelce" to książka będąca efektem jej ciężkiej pracy połączonej z pasją. Proste receptury gwarantują pełen sukces podczas domowego wytwórstwa nalewek, a motywacją do wytwarzania trunków są zdjęcia, które ilustrują każdy przepis. Na 240 stronach książki można znaleźć staropolskie receptury, które przy zachowaniu najlepszej jakości składników gwarantują wyśmienity smak nalewki. Anna Szubińska podkreśla w swoim dziele, że nalewki to nie tylko alkohol, jest to tradycyjny napitek, który pomaga w walce z wieloma chorobami.