Opis
Migdały, czyli nasiona owoców migdałowca zwyczajnego, pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu. Obecnie są uprawiane głównie w USA, Hiszpanii, Iranie i we Włoszech. Charakteryzują się wysoką zawartością witaminy B2, witaminy E i błonnika pokarmowego. Są także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (w szczególności potasu).
Składniki:
Migdały łuskane.
Wartości odżywcze:
- wartość energetyczna 2575 kJ / 623 kcal
- tłuszcz 55,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g
- węglowodany 5 g
- w tym cukry 3,5 g
- białko 21,1 g
- sól 0,025 g
- błonnik 8,8 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 15-20°C.
Informacja alergenna:
Migdały.
Dane producenta/dystrybutora:
"RADZIOWI" Sp. z o.o., 36-200 Brzozów, ul. Chopina 8B