Najnowszy produkt marki VIVIO stworzony we współpracy z Anką Dziedzic (popularną trenerką i propagatorką zdrowego stylu życia) to prawdziwa gratka dla miłośników słodkich kremów czekoladowych. Dzięki wyselekcjonowanym składnikom udało nam się opracować nie tylko smaczny, ale również pełen zdrowia smakołyk, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno starszym, jak i najmłodszym. W składzie nutADelli znalazł się między innymi odżywczy tłuszcz shea, pasta z orzechów laskowych oraz naturalne kakao w proszku. Biały cukier zastąpiony został natomiast erytolem, odznaczającym się nie tylko mniejszą wartością kaloryczną, ale również niższym indeksem glikemicznym.
To, co wyróżnia nutADellę spośród innych kremów kanapkowych to nie tylko jej wyjątkowy, orzechowo-czekoladowy smak, ale przede wszystkim wysoka jakość składników. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługuje tłuszcz shea, stanowiący doskonałą alternatywę dla niezdrowego, rafinowanego oleju palmowego. Masło shea to produkt pochodzący z obszarów Afryki Centralnej oraz Zachodniej. Jest ono pozyskiwane z orzechów masłosza parka, wysokiego drzewa nazywanego przez mieszkańców Afryki „drzewem życia”. Tłuszcz shea odznacza się wysoką zawartością cennych dla zdrowia składników. Znajdziemy w nim między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole roślinne, jak również cenne witaminy, w tym witaminę A oraz witaminę E (nazywaną witaminą młodości). Ze względu na swój niezwykły skład, tłuszcz shea znalazł zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również kosmetycznym. Co ciekawe, shea stanowi częsty składnik nawilżających balsamów do ciała oraz pomadek przeznaczonych do regeneracji ust.
Cennym składnikiem nutADelli jest również odżywcza pasta z orzechów laskowych. Owoce leszczyny stanowią bowiem doskonałą skarbnicę cennych dla naszego zdrowia elementów. Te smaczne orzechy skrywają w sobie nie tylko duże ilości witaminy E, ale również całą masę witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego). Ponadto, pasta z orzechów laskowych jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu spore ilości niezbędnych dla zachowania zdrowia minerałów, w tym: magnezu, miedzi oraz żelaza. Niepowtarzalny smak nutADelli to również zasługa pełnego zdrowia kakao. Niniejszy składnik, pochodzący z tropikalnych lasów afrykańskich, to doskonałe źródło cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Nasiona kakaowca, z których produkowany jest aromatyczny proszek, zawierają w sobie niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Warto również wiedzieć, że ten słodki przysmak zapewnia nam także dowóz licznych witamin (np. witamin z grupy B, witaminy D, E oraz K). Dodatkowo, nasiona kakaowca zawierają w sobie cenne pierwiastki, wśród których warto wyróżnić: magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor oraz cynk.
Tłuszcz shea, substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe, mleko odtłuszczone w proszku, pasta z orzechów laskowych (13%), kakao w proszku (9%) o obniżonej zawartości tłuszczu, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty, sól.
- Wartość energetyczna 2457 kJ / 591 kcal
- Tłuszcz 41 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g
- Węglowodany 43 g
- w tym cukry 12 g
- Błonnik 2,8 g
- Białko 11 g
- Sól 0,3 g
Przechowywać w suchym miejscu.
Orzechy laskowe, kakao w proszku. Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
RADZIOWI Sp. z o.o., ul. Fryderyka Chopina 8a, 36-200 Brzozów