Zagorzały biegacz, ultramaratończyk i uczestnik wielu prestiżowych imprez biegowych dzieli się swoimi doświadczeniami w zakresie treningu i żywienia. Zmień swoje nawyki żywieniowe, by osiągać w sporcie coraz lepsze wyniki!
Z roku na rok bieganie i aktywność fizyczna stają się coraz bardziej popularne. I bardzo dobrze! Zwłaszcza, że trenują zarówno kobiety, jak i mężczyźni, młodzi i starzy, choć niestety nie każdy wie, jak robić to dobrze i z głową. To właśnie biegaczy widuje się najczęściej. Nie tylko podczas imprez biegowych, maratonów czy biegów survivalowych, lecz również na co dzień, w parkach, lasach i nawet na ulicach dużych miast. Wielu z nich ma profesjonalne stroje biegowe i rozmaite gadżety, jednak nie wszyscy wiedzą, że jednym z najważniejszych składników udanego treningu jest dobry posiłek!
Kiedy sześć lat temu Przemysław "Vegenerat" Ignaszewski rozpoczynał swoją maratońską przygodę, również o tym nie wiedział. Nabierane doświadczenie i to, że pilnie wsłuchiwał się w potrzeby swojego ciała sprawiły, że dokonał w swoim życiu radykalnej zmiany. Z zagorzałego wielbiciela fast-foodów przeobraził się w stałego bywalca ryneczków warzywnych. Stare przyzwyczajenia żywieniowe zastąpił nowymi, by zarówno swoje życie, jak i ciało uczynić zdrowszym i lepszym. Przemysław "Vegenerat" Ignaszewski wie teraz już dobrze, że aby w sporcie osiągać wyniki, nie można funkcjonować w kulinarnym chaosie.
W swojej drugiej już książce dzieli się z Czytelnikiem swoimi przemyśleniami i doświadczeniami zarówno w zakresie biegania, jak i żywienia. Na kartach tego poradnika znajdziesz między innymi: opowieści o znanych biegach długodystansowych: anegdoty z życia autora, zagorzałego biegacza, przepisy na przekąski poprzedzające wysiłek, dodające energii w trakcie biegu, a także takie, które pomogą szybko się zregenerować.
Z roku na rok bieganie i aktywność fizyczna stają się coraz bardziej popularne. I bardzo dobrze! Zwłaszcza, że trenują zarówno kobiety, jak i mężczyźni, młodzi i starzy, choć niestety nie każdy wie, jak robić to dobrze i z głową. To właśnie biegaczy widuje się najczęściej. Nie tylko podczas imprez biegowych, maratonów czy biegów survivalowych, lecz również na co dzień, w parkach, lasach i nawet na ulicach dużych miast. Wielu z nich ma profesjonalne stroje biegowe i rozmaite gadżety, jednak nie wszyscy wiedzą, że jednym z najważniejszych składników udanego treningu jest dobry posiłek!
Kiedy sześć lat temu Przemysław "Vegenerat" Ignaszewski rozpoczynał swoją maratońską przygodę, również o tym nie wiedział. Nabierane doświadczenie i to, że pilnie wsłuchiwał się w potrzeby swojego ciała sprawiły, że dokonał w swoim życiu radykalnej zmiany. Z zagorzałego wielbiciela fast-foodów przeobraził się w stałego bywalca ryneczków warzywnych. Stare przyzwyczajenia żywieniowe zastąpił nowymi, by zarówno swoje życie, jak i ciało uczynić zdrowszym i lepszym. Przemysław "Vegenerat" Ignaszewski wie teraz już dobrze, że aby w sporcie osiągać wyniki, nie można funkcjonować w kulinarnym chaosie.
W swojej drugiej już książce dzieli się z Czytelnikiem swoimi przemyśleniami i doświadczeniami zarówno w zakresie biegania, jak i żywienia. Na kartach tego poradnika znajdziesz między innymi: opowieści o znanych biegach długodystansowych: anegdoty z życia autora, zagorzałego biegacza, przepisy na przekąski poprzedzające wysiłek, dodające energii w trakcie biegu, a także takie, które pomogą szybko się zregenerować.