Ponad 2000 przepisów zebranych ze wszystkich regionów Rosji Zapraszamy do spotkania z wielowiekowymi tradycjami rosyjskiej sztuki kulinarnej, łączącej smak potraw europejskich i niepowtarzalny aromat kuchni orientu z atmosferą słowiańskiej gościnności. Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie Państwo przepisy na: pielmienie ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, śledziki z cebulą, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie. Kuchnia rosyjska zawiera również opisy przygotowania, m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu i uchy (zupy rybnej) oraz prezentuje przepisy na starorosyjskie dania, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów.
Rea, ISBN: 978-83-7141-477-3, 210x280, 586 s., oprawa twarda
Tradycyjna i współczesna kuchnia rosyjska Ponad 2000 przepisów zebranych ze wszystkich stron Rosji