Książki o przetwórstwie spożywczym

  • -8%
    Technologia gastron.z tow. cz.2 Kwal. T.6 REA-WSiP

    Technologia gastron.z tow. cz.2 Kwal. T.6 REA-WSiP

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i...
    Ocena: 0/5
    MEN:19/2015
    Cena: Nasza cena: 45,11 zł 49,20 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -9%
    Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA

    Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA

    Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby...
    Ocena: 0/5
    MEN:kwalifikacja T.4
    Cena: Nasza cena: 39,42 zł 43,10 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -8%
    Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2

    Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw i...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 33,83 zł 36,90 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -8%
    Procesy tech. w gastr. Kwal. T.6 ćw cz. 2 REA-WSiP

    Procesy tech. w gastr. Kwal. T.6 ćw cz. 2 REA-WSiP

    Zeszyt  ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 45,11 zł 49,20 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -7%
    Repetytorium i testy egz. Kwal. TG.07/HGT.02

    Repetytorium i testy egz. Kwal. TG.07/HGT.02

    Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów oraz zasady obowiązujące kucharza w pracy. Na początku każdego...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 39,86 zł 43,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

    Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

    Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 65,55 zł 69,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -7%
    Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6

    Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6

    Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami praktycznymi, które stanowią główny element publikacji.Książka...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 46,00 zł 49,20 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -12%
    Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych

    Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych

    W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym. Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 51,92 zł 59,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -12%
    Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ

    Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 13,20 zł 15,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -10%
    Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.1 eMPi2

    Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.1 eMPi2

    Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania...
    Ocena: 5/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 13,45 zł 15,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności

    Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników,...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 94,05 zł 99,00 zł
    chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostępności
  • -7%
    Repetytorium i testy egz. Kucharz/Techn. Kwal. T.6

    Repetytorium i testy egz. Kucharz/Techn. Kwal. T.6

    Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią jeszcze problem, i umożliwia rzetelną samoocenę. Ćwiczy w...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 40,03 zł 43,04 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -20%
    Historia kuchni

    Historia kuchni

    Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej „Historii seksu", zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła „człowiek jest tym, co je” nabrała nowego sensu. Okazało się, że...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 54,40 zł 68,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

    Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 37,05 zł 39,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -18%
    50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii

    50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii

    "Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. twarda
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 45,10 zł 55,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Urzędowa kontrola żywności. Teoria i praktyka

    Urzędowa kontrola żywności. Teoria i praktyka

    Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 29,45 zł 31,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -12%
    Młynarstwo tradycyjne Wczoraj dziś jutro...

    Młynarstwo tradycyjne Wczoraj dziś jutro...

    Dawny świat młynarstwa znamy dziś przede wszystkim z literatury czy filmu, ewentualnie zetknęliśmy się z nim w muzeum. Wiatraki i młyny poruszane kołem wodnym, niegdyś powszechnie występujące w wiejskim krajobrazie, spotkać można niemal wyłącznie w muzeach na wolnym powietrzu. Nieliczne obiekty...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Ograniczona dostępność
    Cena: Nasza cena: 69,52 zł 79,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Mięso i przetwory drobiowe. Technologia, higiena, jakość

    Mięso i przetwory drobiowe. Technologia, higiena, jakość

    W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 75,05 zł 79,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -13%
    W kieracie ubojni

    W kieracie ubojni

    "W kieracie ubojni" to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analizie ważne jest spojrzenie na proces produkcji całościowo: od strony technologicznej, pracowniczej i od strony zwierząt...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 25,23 zł 29,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -10%
    Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

    Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

    Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzeniem, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań....
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 34,02 zł 37,80 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -12%
    Technologia przetwórstwa mięsa

    Technologia przetwórstwa mięsa

    Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 60,72 zł 69,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -8%
    Kultura bezpieczeństwa żywności

    Kultura bezpieczeństwa żywności

    Pomimo nieustających afer na rynku żywności, istota i rola kultury bezpieczeństwa żywności jest tematem stosunkowo nowym, nie tylko w naszym kraju. Jest to jednak temat bardzo istotny, gdyż przyjmuje się, iż brak tej kultury, brak troski o jej zapewnienie, należy do kategorii tzw. nowych zagrożeń...
    Ocena: 0/5
    Ograniczona dostępność
    Cena: Nasza cena: 44,16 zł 48,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

    Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników,...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 94,05 zł 99,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -16%
    Biotechnologia żywności

    Biotechnologia żywności

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 57,96 zł 69,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

    Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

    Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 46,55 zł 49,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -10%
    Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach

    Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach

    Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu artykułów poświęconych tej tematyce. Recenzowana rozprawa ma charakter oryginalny i stanowi znaczny wkład w...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 45,00 zł 50,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -5%
    Bezpieczeństwo i jakość żywności

    Bezpieczeństwo i jakość żywności

    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 65,55 zł 69,00 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • -20%
    Model odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym

    Model odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym

    Książka w sposób kompleksowy przedstawia problematykę odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym. Zawiera analizę zarówno obowiązujących krajowych przepisów prawa żywnościowego, wprowadzających sankcje administracyjne i karne, jak i przepisów unijnego prawa żywnościowego, w tym celów...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. twarda
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 79,20 zł 99,00 zł
    wysyłka w 4 dni

Bestsellery

więcej

Nowości

więcej

Zapowiedzi

więcej