Książki o przetwórstwie spożywczym

  • -28%
    Obywatel Coke. Kapitalizm według Coca Coli

    Obywatel Coke. Kapitalizm według Coca Coli

    HISTORIA KULTOWEGO NAPOJU. Książka zajmująco opowiada o tym, jak firma za pomocą outsourcingu, wsparcia rządu, narzędzi rynkowych oraz lobbingu zbudowała globalne imperium. Coca-Cola wyrosła na giganta w czasach, gdy zasoby były ogólnie dostępne, lecz ich obecne braki znacznie utrudniają jej...
    Ocena: 5/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 28,85 zł 39,90 zł
    w magazynie
  • -37%
    Na marne

    Na marne

    Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki suchych kromek chleba, resztki jogurtu zalegające na dnie...
    Ocena: 5/5
    Książka, op. twarda
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 24,94 zł 39,90 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -5%
    Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6

    Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6

    Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami praktycznymi, które stanowią główny element publikacji.Książka...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 46,74 zł 49,20 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -15%
    Wielkie oszustwo na talerzu

    Wielkie oszustwo na talerzu

    „Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 33,15 zł 39,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -16%
    Biotechnologia żywności

    Biotechnologia żywności

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 57,96 zł 69,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -15%
    Historia kuchni

    Historia kuchni

    Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej „Historii seksu", zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła „człowiek jest tym, co je” nabrała nowego sensu. Okazało się, że...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 57,80 zł 68,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Outlet
    -50%
    50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii

    50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii Outlet

    "Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. twarda
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 27,50 zł 55,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Outlet
    -32%
    Właściwości fizyczne żywności

    Właściwości fizyczne żywności Outlet

    Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Ograniczona dostępność
    Cena: Nasza cena: 33,09 zł 49,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -6%
    Źródła konkurencyjności polskiego sektora....

    Źródła konkurencyjności polskiego sektora....

    Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 31,58 zł 33,60 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -20%
    Opłaty i inne należności ustalane lub pobierane..

    Opłaty i inne należności ustalane lub pobierane..

    W książce przybliżono nieomawiane dotychczas w doktrynie opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności.    W publikacji przedstawiono m.in.: pojęcia i zagadnienia dotyczące urzędowej kontroli żywności, zasady ustalania lub pobierania opłat i innych...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. twarda
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 95,20 zł 119,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Produkty nowej generacji. Wybrane zagadnienia

    W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wieków zmieniła się rola kosmetyków w codziennym życiu ludzi...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 58,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -12%
    50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii

    50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii

    "Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. twarda
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 48,40 zł 55,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Repetytorium i testy egz. Kwal. TG.07/HGT.02

    Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów oraz zasady obowiązujące kucharza w pracy. Na początku każdego...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 47,52 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -6%
    Ekonomiczne problemy fałszowania żywności

    Ekonomiczne problemy fałszowania żywności

    Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 35,53 zł 37,80 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Urzędowa kontrola żywności. Teoria i praktyka

    Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 31,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -15%
    W kieracie ubojni

    W kieracie ubojni

    „W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analizie ważne jest spojrzenie na proces produkcji całościowo: od strony technologicznej, pracowniczej i od strony zwierząt...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 24,65 zł 29,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -6%
    Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

    Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

    Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzeniem, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań....
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 35,53 zł 37,80 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -8%
    Technologia przetwórstwa mięsa

    Technologia przetwórstwa mięsa

    Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 63,48 zł 69,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -8%
    Kultura bezpieczeństwa żywności

    Kultura bezpieczeństwa żywności

    Pomimo nieustających afer na rynku żywności, istota i rola kultury bezpieczeństwa żywności jest tematem stosunkowo nowym, nie tylko w naszym kraju. Jest to jednak temat bardzo istotny, gdyż przyjmuje się, iż brak tej kultury, brak troski o jej zapewnienie, należy do kategorii tzw. nowych zagrożeń...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 44,16 zł 48,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Outlet
    -19%
    Marketing produktów żywnościowych

    Marketing produktów żywnościowych Outlet

    Książka obejmuje problematykę marketingu produktów żywnościowych ze szczególnym uwzględnieniem branż: mleczarskiej, przetwórstwa mięsa i owocowo-warzywnej. Autorzy skupili uwagę na: teoretycznych aspektach marketingu żywności, strategiach wykorzystania środków unijnych przez polskich producentów,...
    Ocena: 0/5
    Ograniczona dostępność
    Cena: Nasza cena: 48,52 zł 59,90 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników,...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 99,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników,...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 99,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

    Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 49,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Repetytorium i testy egz. Technik żywienia T.15

    Repetytorium nieodzowne w przygotowaniach do egzaminu z kwalifikacji T.15 w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.200 pytań testowych z kluczem odpowiedzi!Wiedza w pigułce! Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości, które należy opanować przed egzaminem. Dzięki testom z kluczem...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 45,25 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -10%
    Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach

    Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach

    Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu artykułów poświęconych tej tematyce. Recenzowana rozprawa ma charakter oryginalny i stanowi znaczny wkład w...
    Ocena: 0/5
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 45,00 zł 50,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Bezpieczeństwo i jakość żywności

    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:miękka
    Cena: Nasza cena: 69,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • Zakwas. Technologia w piekarni

    Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 99,00 zł
    wysyłka do 72 godzin
  • -8%
    Chłodnictwo

    Chłodnictwo

    Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów...
    Ocena: 0/5
    Oprawa:twarda
    Cena: Nasza cena: 91,08 zł 99,00 zł
    wysyłka do 72 godzin

Bestsellery

więcej

Nowości

więcej

Zapowiedzi

więcej