Technik.. Przedsiębiorstwo gastronomiczne

Wysyłka w
72 godziny + czas dostawy
Wydawnictwo
Ilość stron
288
Rok wydania
2012
Nasza cena: 32,30 zł 34,00 zł Taniej o: 5%

Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02.

Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in. z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości oraz gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory praktyczne.

Przykłady zawarte w tej publikacji zostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która działa w tej branży.

Całość podręcznika została podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z różnych dziedzin nauki. Rozdział 1. zawiera podstawowe informacje związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej.

Zagadnienia związane z majątkiem firmy, jego finansowaniem oraz obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są również przykłady i ćwiczenia pokazujące, jak gospodarować w firmie, aby osiągnąć zyski.

Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale 3. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. i 5.

Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnych wymiarach.

Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników do kształcenia w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Rok dopuszczenia: 2012.

Czytaj całość

Recenzje

Warto zwrócić uwagę na...
Usługi gastronomiczne.Kwalifikacja T.15.3 REA-WSiP 0/5 Nasza cena:
46,25 zł 49,20 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Usługi gastronomiczne.Kwalifikacja T.15.3 REA-WSiP

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).Obejmuje tematy dotyczące działalności usługowej zakładów gastronomicznych, marketingu i...
Repetytorium i testy egz. Technik żywienia T.15 0/5 Nasza cena:
40,42 zł 43,10 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Repetytorium i testy egz. Technik żywienia T.15

Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniami umożliwia samodzielne sprawdzanie stopnia przyswojenia...
Testy i zad. prakt. Tech. żywienia... kwal. T.15 0/5 Nasza cena:
28,86 zł 30,70 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Testy i zad. prakt. Tech. żywienia... kwal. T.15

Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji T.15 (Organizacja żywienia i usług gastronomicznych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym z nich znajduje się test, obejmujący 40 zadań jednokrotnego wyboru, i jedno zadanie praktyczne. Ponadto publikacja zawiera klucz...
Repetytorium i testy egz. Kucharz/Techn. Kwal. T.6 0/5 Nasza cena:
40,42 zł 43,04 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Repetytorium i testy egz. Kucharz/Techn. Kwal. T.6

Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią jeszcze problem, i umożliwia rzetelną samoocenę. Ćwiczy w...
Podstawy gastronomii i technologii żywn. Część 1 0/5 Nasza cena:
41,64 zł 44,30 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Podstawy gastronomii i technologii żywn. Część 1

Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodzie . Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie...
Gospodarka zapasami i magazynem Część 1 Zapasy Podręcznik Technik logistyk 0/5 Nasza cena:
30,08 zł 32,00 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Gospodarka zapasami i magazynem Część 1 Zapasy Podręcznik Technik logistyk

Podręcznik do przedmiotu gospodarka zapasami i magazynem jest opracowany zgodnie z obowiązującą podstawą programową dla zawodu technik logistyk w technikach i szkołach policealnych. Część 1 podręcznika Gospodarka zapasami i magazynem dotyczy zagadnień zarządzania zapasami w przedsiębiorstwie oraz...
Repetytorium + testy. Egzamin zawodowy. Kwalifikacja E.18. Technik mechatronik 0/5 Nasza cena:
32,74 zł 43,10 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Repetytorium + testy. Egzamin zawodowy. Kwalifikacja E.18. Technik mechatronik

Pigułka wiedzy i najlepszy sposób na powtórki przed egzaminem!Repetytorium jest przeznaczone dla uczniów przygotowujących się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji E.3 w ramach zawodu technik mechatronik.W uporządkowanej formie zbiera najważniejsze wiadomości, których znajomość jest wymagana od...
Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP 0/5 Nasza cena:
34,69 zł 36,90 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich).W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano...
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyr. T.3.2 0/5 Nasza cena:
34,69 zł 36,90 zł
Do koszyka dodaj do schowka

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyr. T.3.2

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych....
Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Doskonała komunikacja, perfekcyjne podejście do klienta, realizacja szybka i całkowicie zgodna z zamówieniem, do tego dobra cena, czyli całość na piątkę.

Anyszka

Polecam, polecam, polecam! Świetny wybór, książki w doskonałej cenie i co najważniejsze błyskawiczna realizacja zamówienia - dodaję do moich ulubionych sklepów.

magdape

Bardzo miła obsługa, szybko reagują na wiadomości pisane. Szybko rozwiązują problem i tłumaczą sytuację, oraz bardzo jasno i konkretnie piszą mail o każdej zmianie w zamówieniach.

Lenka

Kolejny raz robię zakupy w sklepie i jest super szybko, tanio i wygodnie. Aż żałuję, że nie mają innych propozycji, które mnie interesują. Gorąco polecam.

Beata

Transakcja przebiegła szybko i sprawnie. Książki super i wszystko porządnie zapakowane. Nie jest to na pewno moja ostatnia styczność ze sklepem. Polecam.

Agnieszka

Sklep godny polecenia, szybko zrealizował zamówienie. Dodatkowo otrzymałam rabat. Bardzo korzystna cena zamówionych książek. Łącznie z przesyłką wyszło taniej niż w księgarni stacj...

Zosia

Bardzo sprawnie zrealizowane zamówienie. Pomimo, że podano mi późniejszy termin dostarczenia przesyłki otrzymałam ją kilka dni wcześniej. Sklep cechuje solidność i profesjonalizm. ...

Joanna

Sklep bardzo fajny, pomocny i szybki. Realizacja zamówienia trwała kilka dni. Zamówienie doskonale zapakowane i nienaruszone.

Frau Sonne

Jestem zadowolona ze sklepu i przeprowadzonej transakcji. Duży wybór książek, dostawa zgodnie z podaną przez sprzedawcę datą, bardzo porządnie zapakowana. Polecam.

agnes352

Polecam sklep z czystym sumieniem. Kontakt bardzo dobry, ceny rewelacyjne, wybór książek ogromny. Na pewno wkrótce znów złożę zamówienie.

natka2817

Rewelacja!!! Zamówienie otrzymałam 5 dni od złożenia zamówienia, a mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Adrianna

Pierwszy raz kupowałam książki przez internet i się nie rozczarowałam. Książki przyszły w oczekiwanym terminie, były dobrze zabezpieczone. Na pewno skorzystam jeszcze nie jeden raz...

Paula