Ziarna kawy Barista palone są powoli i delikatnie z wykorzystaniem tradycyjnej metody bębnowej. W tym procesie najlepsze ziarna arabiki uprawianej na wyżynach Ameryki Łacińskiej są wypalane przez 18 minut w obracającym się bębnie. Dzięki temu ziarna mają więcej czasu na wydobycie swojego niepowtarzalnego charakteru. Długi czas palenia zmniejsza kwaskowatość i zapewnia łagodny smak. Owocowa i delikatna, łagodny smak o wyrazistej nucie owocowej.
100% Tchibo Arabica
Kawa Barista Caffè Crema w ziarnach jest szczególnie polecana posiadaczom ekspresów do kawy z wbudowanym młynkiem, tych półautomatycznych lub zwykłych kawiarek. Ciesz się smakiem kawy Barista Caffè Crema – małej czarnej, większej z aksamitną pianką lub po dolaniu mleka – Café au lait.
Przygotowanie: Optymalna ilość kawy na filiżankę to od 7 do 9 g.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Tchibo GmbH, Überseering 18, D-22297 Hamburg