Dynia łuszczona
- Źródło białka
- źródło błonnika pokarmowego
Dynia jest naturalnym źródłem:
- Tiaminy (Witaminy B1)
- Magnezu
- Cynku
- Żelaza
- Fosforu
- Potasu
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:
- Wartość energetyczna 2327 kJ/556 kcal 1164 kJ/278 kcal 14%
- Tłuszcz 45,8 g, 22,9 g, 33% - w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g, 4,3 g, 22%
- Węglowodany 18 g, 9 g, 3%- w tym
- cukry 1,1g, 0,6 g, 1%
- Błonnik 5,3 g 2,7 g -
- Białko 24,5 g 12,3 g 25%
- Sól** 0,05 g <0,01 g <1 %
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, %RWS* w 100 g, w porcji 50 g:
- Tiamina (Wit. B1) 0,21 mg 19 % 0,11 mg
- Ryboflawina 0,32 mg 23 % 0,16 mg
- Witamina E 26 mg 216 % 13 mg
- Potas 810 mg 41 % 405 mg
- Fosfor 1170 mg 146 % 585 mg
- Cynk 7,5 mg 75 % 3,8 mg
- Magnez 540 mg 144 % 270 mg
- Mangan 1 mg 50 % 0,5 mg
- Żelazo 15 mg 107 % 7,5 mg
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie wyczerpującego sodu.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn