Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych. Migdały są naturalnym źródłem: Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i...
TARGROCH Migdały naturalne ciemne ZESTAW 2 x 1 kg
MIgdał ciemny SSR
Kraj pochodzenia: USA
Migdały w skórce.
Wartość odżywcza produktu w 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:
- Wartość energetyczna 2566 kJ / 621 kcal, 1283 kJ / 321 kcal, 16%
- Tłuszcz 52 g, 26 g, 37%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g, 2,37 g, 12%
- Węglowodany 7,6 g, 3,8 g, 1%
- w tym cukry 4,9 g, 2,45 g, 3%
- Błonnik 12,9 g, 6,45 g, -
- Białko 24,1 g, 12,05 g, 24%
- Sól** 0,04 g, 0,02 g, <1%
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 100 g:
- Magnez 269 mg, 134,5 mg, 72%
- Żelazo 3 mg, 1,5 mg, 21%
- Cynk 3,2 mg, 1,6 mg, 32%
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Produkt jest alergenem.
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: TARGROCH_MNC_02
- Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
- Powiązane tematy: Zdrowa żywność