Migdał naturalny ciemny
Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Migdały są naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
-
Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Migdał ciemny SSR. Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Kraj pochodzenia: USA
Migdały w skórce.
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g
- Wartość energetyczna 2566 kJ / 621 kcal, 1283 kJ / 311 kcal, 16 %
- Tłuszcz 52 g, 26 g, 37 %
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g, 2,37 g, 12 %
- Węglowodany 7,6 g, 3,8 g, 1 %
- - w tym cukry 4,9 g, 2,45 g, 3 %
- Błonnik 12,9 g, 6,45 g, -
- Białko 24,1 g, 12,05 g, 24 %
- Sól** 0,04 g, 0,02 g, < 1 %
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 100 g
- Magnez 269 mg, 134,5 mg, 72 %
- Żelazo 3 mg, 1,5 mg, 21 %
- Cynk 3,2 mg, 1,6 mg, 32 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn