Figi suszone
Kraj pochodzenia: Grecja
Figi suszone są naturalnym źródłem:
- Wapnia – który jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów
- Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Składniki: Figi suszone
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym pomieszczeniu.
Wartość odżywcza produktu W 100 g:
- Wartość energetyczna 1236 kJ/ 292 kcal
- Tłuszcz 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 64 g
- w tym cukry 41 g
- Błonnik 7 g
- Białko 3,2 g
- Sól** 0,71 g
Witaminy i składniki mineralne W 100 g:
- Wapń 203 mg
- Magnez 75 mg
- Żelazo 3,6 mg
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Opakowanie: 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Dane producenta: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn