Zachwycające zielenią, listki średnio cięte. Charakteryzuję się wspaniałym aromatem. Porządnie pokrzepiająca i tradycyjna mate. Treściwy, zwięzły, cierpkawo-słodki smak z delikatną półnutą goryczki. Yerba mate dająca trzeźwe, krzepkie i mocne pobudzenie. Zostawia otwartą przestrzeń do wszelakiego rodzaju ciekawych pomysłów na mieszanki. Najwyższa jakość sygnowana argentyńską plantacją Las Marias. Nie zawiera patyczków – tylko liście. Taragui Sin Palo, to oprócz Argentyny, najczęściej i najchętniej kupowana yerba mate w takich krajach jak Chile i Meksyk. W Polsce coraz więcej ludzi sięga do półek sklepowych po tę właśnie mate.
Opakowanie: 500 g
Yerba mate 100%.
1. Nasyp do 3/4 objętości naczynia susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia.
2. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak, by pył z suszu znalazł się na ręce.
3. Delikatnie odwróć naczynie tak, by zawartość nie zmieniła swojego położenia.
4. Włóż bombillę i zalej wodą o temp. 70-80°C (można również zalać zimną wodą).
5. Czekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu.
Establecimiento Las Marias, Ruta Nac. 14 km739, Virasoro, Corrientes, Argentyna