- Tytuł: Sztuka łączenia pokarmów
- Autorzy: Dries Inge, Jan Dries
- Wydawnictwo Oficyna Wydawnicza Aba
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2014
- Ilość stron: 204
- Format: 14.5x20.5cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 65117602276KS
- Język: polski
- Podtytuł: Co z czym?
- Oryginalny tytuł: Lebensmittel richtig kombinieren
- Tłumacz: Łyżnik Dariusz
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788361012610
- EAN: 9788361012610
- Wymiary: 14.5x20.5 cm
Recenzje książki Sztuka łączenia pokarmów. Co z czym? (Wyd. 2014) (1)
-
Recenzentus NotPospolitusOcena: 2/5Dodana przez Aga Z. w dniu 2015-05-07Opinia potwierdzona zakupemRecenzja dotyczy produktu typu: książka
4 z 7 osób uznało recenzję za przydatnąKsiążka ciężka do czytania, pomijając samą tematykę. Wynika to głównie ze składni zdań (tłumaczenia) autora, a niejednokrotne zaprzeczanie samemu sobie w jednym akapicie potęguje wrażenie chaosu. Książka jest zbyt zwięzła jak na tak skomplikowaną tematykę. Brakuje mi w niej jasnego podziału pokarmów na grupy, ułatwiającego rozpoznanie i stosowanie zasad diety rozdzielnej oraz opisu i wyników konkretnych badań. Ale może tylko mi, szerszemu gronu czytelników może to odpowiadać.
Po książkach dr Campbella i dr McDougalla wiedza przekazana przez autora jest trudna do przyswojenia. Muszę zmierzyć się z tą książką ponownie lub poszukać innych opracowań. Niemniej można z niej wyciągnąć ciekawe i praktyczne informacje.