Medium roast Delikatny smak z nutą czekolady. Zarówno w naszej pierwszej kawiarni na Pike Place Market w Seattle, jak i w pozostałych kawiarniach na całym świecie nasi klienci oczekują od nas świeżo palonej kawy idealnej na dowolną porę dnia. Każdego dnia w Twojej lokalnej kawiarni Starbucks serwowana jest delikatna mieszanka ziaren kawy z Ameryki Łacińskiej o subtelnych, lecz bogatych nutach czekolady i prażonych orzechów. Bogata gama stopni palenia kaw Starbucks to owoc wieloletniej wytężonej pracy oraz specjalistycznej wiedzy.
Każde ziarno wymaga odpowiedniej równowagi między temperaturą a czasem palenia, aby osiągnąć pełnię aromatu, kwasowości i smaku. Aksamitne i wyważone średnio palone kawy Medium Roast to idealna dawka energii. Wyróżniają się pełnym smakiem i głębokimi nutami wydobywanymi podczas palenia. Aby cieszyć się pełnym i świeżym smakiem kawy, miel ziarna tuż przed parzeniem.
Zmiel ziarna przed przygotowaniem. Użyj filtrowanej wody.
10 g kawy + 180 ml wody = 1 filiżanka
Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Nestlé Polska S.A., ul. Domaniewska 32, 02-678 Warszawa