Przepisy, sposoby przyrządzania - książki kucharskie
Wędzenie i wędliny
Wędzenie i wędliny to wspaniała książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to idealna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania czasu wolnego, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym...Książka, op. miękkaKonfitury. Sekrety tradycja i smak Outlet
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy...Książka, op. miękkaDzikie smaki. 70 przepisów na wyroby wędliniarskie z dziczyzny
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie. Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto...Książka, op. twardaWielkie grillowanie. Pyszne jedzenie na świeżym powietrzu
Książka jest adresowana do amatorów grillowania, którzy uwielbiają potrawy z rusztu w wersji zarówno klasycznej, jak i nowoczesnej. Znajdziecie tu ciekawe pomysły na dania z mięs, ryb i owoców morza. Proponowane przepisy zainspirują również zwolenników warzyw i owoców. Dzięki przejrzystym opisom...Książka, op. miękkaNowy wyborny i najtańszy kucharz czyli sposób sporządzania najsmaczniejszych potraw z kartofli tudzież użycie ich do różnych gospodarskich potrzeb
Kartofle są jedną z najużyteczniejszych i najbardziej upowszechnionych roślin tak w ogólności w Europie, jako też i w naszym kraju w szczególności. Nieodrzeczy więc będzie przysłużyć się naszemu krajowi książką, nie wielką co do objętości, ale zalecającą się tem, że wszelkiego stanu i majątku...Książka, op. twardaThe Science of Cooking
Which vegetables should you eat raw? How do you poach the perfect egg? And should you keep your eggs in the fridge? Food scientist Dr Stuart Farrimond answers all these questions - and many more like them - equipping you with the scientific know-how to take your cooking to new levels. In The...Książka, op. twardaGrill przez cały rok
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podpałki. Wystarczy zaopatrzyć się w grill elektryczny lub patelnię grillową i już można cieszyć się tą metodą przyrządzania...Książka, op. twardaStreetfood
Stoiska, food trucki, budki z przyrządzanymi na szybko daniami - uliczne jedzenie zaczyna odgrywać coraz większą rolę w naszym codziennym życiu. Jeśli przyjrzymy się bliżej, zauważymy, że pod tą nową ,,etykietką" kryje się milion potraw o przeróżnym rodowodzie. W dzisiejszym świecie, który skurczył...Książka, op. twardaJak to zrobić w kuchni?
„Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą...Książka, op. twardaGrilluję, bo lubię Outlet
Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony - na jednej znajdują się zdjęcia starannie...Książka, op. twardaProste przepisy
Maksymalnie 6 składnikówInspirujące zdjęcia potrawProsto, smacznie i na każdą okazjęGotowanie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne! Proste przepisy to publikacja dla tych, którzy szukają łatwego do zrealizowania pomysłu na szybką przekąskę, obiad czy deser. Nie więcej niż 6 składników pokazanych na...Książka, op. miękkaGrill. Przyrządzanie posiłków na ruszcie, w kociołku, w wędzarni Outlet
Mają Państwo przed sobą unikalną na polskim rynku publikację ? kompendium wiedzy o tym, jak ujarzmić ogień i dym, by z ich pomocą przyrządzić wyjątkowe potrawy z mięsa, ryb i warzyw. Ta książka podpowie ci: - jak wybierać ruszty i inne urządzenia przedstawiając wszystkie zalety i wady każdego z...Książka, op. twardaPotrawy z grilla Outlet
Książka przeznaczona dla wszystkich amatorów aromatycznych dań z grilla o niezapomnianym smaku. Wśród przepisów opatrzonych znakomitymi fotografiami znaleźć można odpowiednie receptury na każdą porę roku. Tam gdzie jest grill, może się bowiem zdarzyć wszytko: szybkie potrawy na co dzień, wyszukane...Książka, op. twardaLato bez końca. Wyśmienite dania z grilla przez cały rok Outlet
Ponad 100 sprawdzonych przepisów na dania z grilla, którymi można się delektować przez okrągły rok, ilekroć przyjdzie na to ochota. Jeśli świeci słońce, wystarczy rozpalić grill, a gdy pogoda płata figle, autorka wyjaśni, jak przygotować te same potrawy w domu. Dziesiątki gromadzonych latami...Książka, op. twardaPastelowe Smaki. Szaszłykowe kompozycje Outlet
W każdej książce przepisy na 100 małych dań, które odwołują się do upodobań młodego pokolenia żyjącego′w biegu", dbającego o linię, ceniącego oryginalną estetykę. Idealny pomysł na prezent dla najbliższych.Książka, op. twardaKuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc
Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj...Książka, op. twardaOgraniczona dostępnośćPrzetwory z owoców
Chociaż dzisiaj nie ma potrzeby robienia zapasów, a sklepowe półki są pełne różnorodnych artykułów, to domowe przetwórstwo wraca do łask. Głównie dlatego, że własnoręcznie zrobione przetwory nie zawierają sztucznych dodatków, od których tak gorliwie uciekamy we współczesnym, skażonym chemią świecie.Książka, op. twardaDomowe przetwory
Minęły już lata, gdy zapobiegliwe panie domu w okresie zbiorów różnych gatunków warzyw i owoców przetwarzały ich wielkie ilości z myślą o obecności witamin w posiłkach w czasie zimy. Smaczne produkty można przecież kupić w każdym sklepie. Trzeba jednak pamiętać, że przetwory przygotowywane na...Książka, op. miękkaDomowy wyrób. Spiżarniane przetwory
Przechowaj smaki lata w słoikach! Jeśli chcesz przygotować przetwory jeszcze bardziej pyszne niż dotychczas, poznaj tajniki przyprawiania dżemów, domowych konserw i marynat. Dzięki ziołom, koperkowi i pietruszce Twoje przysmaki zyskają zupełnie nowy aromat i smak. Jeśli jesteś zwolennikiem...Książka, op. twardaGrill
Grillowany kurczak z kaszmiru, indyk w pomarańczach i żurawinach, szaszłyki z wątróbek drobiowych, schab grillowany z ziołami, nerki cielęce w marynacie curry, jagnięcina po afgańsku - ponad siedemdziesiąt przepisów na wyborne dania z grilla.Pocket, op. miękkaOzdabianie potraw
Ponad 300 propozycji wyrafinowanych ozdób z owoców i warzyw, jaj, masła i ciasta. Ozdabianie zimnych półmisków, koreczków i tortów. Przygotowywanie potraw objaśnione krok po kroku, zarówno w tekście jak i na zdjęciach. Każda dekoracja przedstawiona na wspaniałym, kolorowym zdjęciu.Książka, op. twardaDzika fermentacja
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor "The New York Times" powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem,...Książka, op. miękkaDobra kuchnia. Marynaty i przetwory kwaszone
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś - na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do...Książka, op. miękka